Båtbrann under kontroll

 Lørdag ettermiddag kjempet redningsmannskaper mot flammene i en av verdens største seilbåter, «YS Eos». Båten eies av mediemogul Barry Diller og kona Diane von Fürstenberg.

Lørdag ettermiddag kjempet redningsmannskaper mot flammene i en av verdens største seilbåter, «YS Eos». Båten eies av mediemogul Barry Diller og kona Diane von Fürstenberg. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Brannvesenet fikk lørdag kveld kontroll på brannen på den 90 meter lange seilbåten Eos i Oslofjorden.

DEL

Ingen personer kom til skade i hendelsen.

– Alt er under kontroll, og brannen er så å si helt slukket, opplyser vakthavende brannsjef Nils Kristiansen i Oslo brann- og redningsetat til NTB lørdag kveld.

Brannvesenet fikk melding om brannen i den 305 fot lange seilbåten klokken 15.15. Store styrker ble satt inn i slukningsarbeidet.

Yachten, som er eid av den amerikanske TV-mogulen Barry Diller og designeren Diane von Fürstenberg, lå ved en bøye nær bukta mellom Sjursøya og Ormøya i indre Oslofjord. 18 personer var om bord i båten da brannen startet og ble evakuert, men ingen ble skadd.

Båten har imidlertid fått betydelige materielle skader.

– Det er til dels store skader i den øverste delen av båten, men mindre skader nedover, forteller Kristiansen.

Tidligere på dagen ble det vurdert om båten måtte taues inn til land ved Sjursøya for å få slukket brannen. Kristiansen opplyser lørdag kveld at det er konkludert med at dette ikke er nødvendig.

– Båten vil bli dimittert fra oss, og mannskapet tar så over. Da er det kapteinen som bestemmer hva som skal gjøres videre. Båten er nok fullt seilbar, sier brannsjefen.

Den 93 meter lange seilbåten er ifølge Nettavisen verdens største seilyacht, og den skal være verdt nesten 900 millioner kroner. (ANB-NTB)

Artikkeltags