- Belastningen har vært enorm

Kontreadmiral Atle Karlsvik.

Kontreadmiral Atle Karlsvik. Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

- Den ekstreme belastningen min familie og jeg og mine medarbeidere har vært utsatt for, har vært umenneskelig, sa kontreadmiral Atle Torbjørn Karlsvik da han møtte pressen torsdag.

DEL

Torsdag formiddag ble det kjent at Karlsvik er frikjent på alle punkter i straffesaken der han var anklaget for bedrageri.

Advokat Dag Steinfeld sa at han regner det som utenkelig at en eventuell anke fra påtalemyndigheten vil slippe gjennom.

God støtte

– Takket være min kone og flotte barn er vi kommet gjennom dette. Og takket være enorm støtte fra kolleger i Forsvaret har dette gått bra. De eneste jeg ikke har hørt noe fra, er mine militære sjefer, sa Karlsvik.

Han sa at det tyngste gjennom de 18 månedene saken har pågått, har vært å ikke kunne ta til motmæle mot alle beskyldningene. Men han lovet forsvarsledelsen at han ikke skulle snakke med mediene da han gikk ut i permisjon, og det har han holdt.

Glad i Forsvaret

På den korte pressekonferansen ga Karlsvik uttrykk for at han ønsker seg tilbake til Forsvaret.

– Jeg har vært og er utrolig glad i Forsvaret, det er en flott arbeidsplass, sa han.

Karlsvik frykter ikke den sivile saken som Forsvarsdepartementet har varslet.

– Nå har Forsvaret, politi og påtalemyndighet gransket min gjøren og laden med en ressursbruk som savner sidestykke. De har funnet fem punkter som kunne være gjenstand for straff, og nå er jeg frifunnet, sa Karlsvik.

På spørsmål om hvordan han vil feire rettsavgjørelsen, sa han at han kunne tenke seg en tur på en av fjelltoppene rundt Bergen - kanskje med en flaske champagne.

Etterlyser forsvarsministeren

Karlsviks forsvarer Dag Steinfeld sa at han anser det som helt utenkelig at en eventuell anke fra påtalemyndighetens til lagmannsretten vil slippe gjennom.

– Med et så lite beløp i tiltalen, en enstemmig dom uten tvil, og der staten har anlagt et sivilt søksmål, anser jeg det som helt utenkelig at en anke vil slippe gjennom, sa Steinfeld.

Han har tidligere kritisert de militære sjefene i denne saken.

– Det sies at krig er for viktig til å overlates til generalene. Det ser ut til å være saker i fredstid som de heller ikke er i stand til å styre. Tiden er inne for at forsvarsminister Strøm-Erichsen tar styring med denne saken, sa Steinfeld. (ANB-NTB)

Artikkeltags