Dette er Norsk Kontantservice

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

Norsk Kontantservice AS (Nokas) er landets ledende leverandør av kontanter, og er blant annet eid av Norges Bank. Avdelingen som ble ranet i Stavanger mandag, er en av ni i landet.

DEL

Nokas leverer årlig ut mer enn 500 millioner sedler og mer enn 700 millioner mynter til bankene. Selskapet ble skilt ut fra Norges Bank som et privat selskap i 2001, men er ikke heleid av Norges Bank. DnB Nor, Fokus Bank, Sparebank 1 Gruppen, Terra-Gruppen og Sparebanken Hedmark er medeiere i Nokas, der Norges Bank eier en tredjedel av aksjene.

Fra Nokas hjemmeside opplyses det at selskapet «leverer løsninger knyttet til behandling, kontroll og distribusjon av norske og utenlandske kontanter».

Selskapet har hovedkontor i Oslo, er etablert i Norges Banks tidligere lokaler. Nokas omsetter for om lag 400 millioner kroner i 2004.

I tillegg til Stavanger-avdelingen og hovedkontoret i Oslo, har kontantleverandøren avdelinger i Tromsø, Bodø, Trondheim, Lillehammer, Bergen, Larvik og Kristiansand.

For øvrig sirkulerer det sedler og mynter ute i Norge til en verdi av omkring 50 milliarder kroner, opplyser Norsk Kontantservice.

Artikkeltags