Dom for drap står fast

Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Verken aktor eller forsvarer anker dommen i den såkalte bestillingsdrapssaken fra Vanylven på Sunnmøre.

DEL

Det får NTB bekreftet hos den domfelte kvinnens forsvarer, advokat Jon Olav Holvik og aktor i saken, førstestatsadvokat Jan Hoel.

Det er foreløpig uklart om bistandsadvokaten vil anke rettens erstatningsutmåling på til sammen 212.000 kroner.

Kjevle og kniv

I Søre Sunnmøre tingrett ble en 28 år gammel kvinne for fjorten dager siden dømt til fire og et halvt års fengsel for å ha forsøkt å ta livet av en annen kvinne i Vanylven. Den domfelte kvinnen hadde leid en lettere psykisk utviklingshemmet 18-åring til å gjennomføre handlingen. 18-åringen skulle få 2.500 kroner og en flaske sprit for jobben.

Utstyrt med en kjevle, en kniv, hansker og nøkler låste 18-åringen seg inn i kvinnens hus midt på natten og tilførte henne to slag i hodet mens hun lå i sengen sin.

Indre stemme

Kvinnen ble påført brudd i kjevebeinet. 18-åringen sluttet å slå da han, etter eget utsagn i retten, hørte en indre stemme som ba ham slutte. Det var oldemoren som snakket til ham. Trolig forhindret dette at kvinnen ble drept.

Motivet for denne spesielle saken var sjalusi. Den domfelte kvinnen tålte ikke så godt at samboeren forlot henne og flyttet sammen med den andre kvinnen, som de begge kjente fra før.

– At det ikke skjedde drap denne natten lå utenfor den domfelte kvinnens kontroll, fastslo retten som beskrev fremgangsmåten hennes som kynisk. (ANB-NTB)

Artikkeltags