Drapssiktet varetektsfengslet

Mannen som er siktet for drap på samboeren sin i forbindelse med en husbrann i Orkdal, er varetektsfengslet i fire uker.

Mannen som er siktet for drap på samboeren sin i forbindelse med en husbrann i Orkdal, er varetektsfengslet i fire uker. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Mannen som er siktet for drap på samboeren sin i forbindelse med en husbrann i Orkdal, er varetektsfengslet i fire uker.

DEL

Den drapssiktede 41-åringen ble fremstilt for fengsling tirsdag. Retten fulgte aktors påstand om fire ukers varetekt, skriver NRK.

– Basert på vitneavhør og obduksjonsrapporten er det skjellig grunn til mistanke om at avdøde var død før brannen startet, sier politiadvokat Eli Aasland.

Siktedes forsvarer anket på stedet.

– Min klient holder fast ved sin uskyld og stiller seg uforstående til kjennelsen i tingretten i dag, sier Kolbjørn Lium til NTB.

Nedbrent hus

Det var 46 år gamle Hege Opøien som ble funnet død i ruinene av det nedbrente huset i Orkanger i Sør-Trøndelag lørdag morgen. Hennes 41 år gamle samboer ble pågrepet rundt midnatt natt til søndag og er siktet for forsettlig drap.

Politiet har ikke ønsket å utdype bakgrunnen for siktelsen utover at den bygger på funn og opplysninger som har kommet fram i avhør.

Drap

– Vi har mottatt den foreløpige obduksjonsrapporten, men vi ønsker ikke å si noe om innholdet i den ennå, sa politiadvokat Kornelia Lykke i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB mandag ettermiddag.

Til Adresseavisen sier imidlertid lensmann Elisabeth Nermoen at politiet mener de står overfor et drap:

– Det ligger i ordene at vi mener dette er et drap, sier Nermoen og bekrefter at det var opplysninger fra obduksjonen som gjorde at politiet fattet mistanke.

Ulovlig opphold

Brannen i Orkanger ble varslet ved sjutiden lørdag morgen. Mannen og de to barna på fem og åtte år hadde klart å komme seg ut av den brennende boligen. Den siktede 41-åringen hevder han ikke rakk å varsle samboeren før brannen utviklet seg.

Ifølge avisa Sør-Trøndelag kommer den siktede mannen opprinnelig fra Marokko. Han kom til Norge i 2000 og har siden oppholdt seg ulovlig i landet. Han søkte om asyl, men oppga feil nasjonalitet og fikk endelig avslag i 2004, skriver avisa.

Den nå avdøde kvinnen møtte ham i 2001, og lokalpolitikerne i Orkdal engasjerte seg etter hvert i kampen for at barna deres skulle få vokse opp sammen med både mor og far. (ANB-NTB)

Artikkeltags