Fikk pakke fra tyvene

Ivar Arne Kjerland fikk tilbake eiendeler fra tyvene.

Ivar Arne Kjerland fikk tilbake eiendeler fra tyvene. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Profesjonelle, men ganske snille, tyver tok PC’n, men sendte tilbake uerstattelige ting.

DEL

Tyvene slo til da Ivar Arne Kjerland sto parkert utenfor Det Norske Teateret i Oslo forrige uke. Sørlendingen skulle delta på Skandinavisk antikvarbokmesse i hovedstaden.

Kjerland hadde blant annet med seg et klenodium til bokmessa, en håndskrift fra 1400-tallet på pergament med den originale innbindingen i tre og lær intakt.

Til sammen hadde han med seg bøker til en verdi av rundt en halv million kroner, skriver Tvedestrandsposten.

I tillegg til de svært verdifulle bøkene, hadde han også med seg en pc i en pc-veske. I denne veska lå en samling av viktige, personlige eiendeler, for eksempel pass, viktige adresser, regnskapsbilag, helsekort, hans egen 40 år gamle stilbok og papirdukumenter med bokbestillinger for rundt 10.000 kroner.

Mens Kjerland lastet inn fra varebilen, sto det en vakt og passet på bilen.

I løpet av ett hektisk minutt ble vakten avledet da to tilsynelatende uskyldige menn kom bort til bilen. Like fort som mennene var kommet, forsvant de igjen, og da var også datamaskinen og veska til Kjerland sporløst borte.

Tirsdag fikk Kjerland en pakke i posten. Der var alt innholdet i pc-veska minus datamaskinen. Han smiler strålende, og synes det er som et under.

– At dette kunne skje! De som stjal veska har altså tatt pcen, men sendt tilbake alt det andre med posten. De har dumpet alt det som tilhørte meg, men som ikke hadde verdi for dem, i nærmeste postkasse, forteller han og ler. (ANB)

Les hele saken i Tvedestrandsposten!

Artikkeltags