– Flaks at ingen ble skadd

Det ble avfyrt flere skudd under ranet.

Det ble avfyrt flere skudd under ranet. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Midt i lørdagsrushet på Grønland i Oslo ble det avfyrt flere skudd med automatvåpen da en gullsmed ble ranet.

DEL

Midt i lørdagsrushet ble en gullsmed ranet på Grønland i Oslo, og flere skudd ble avfyrt med automatvåpen. Fire menn er etterlyst, mistenkt for å ha stått bak.

Med så mange folk til stede er det bare flaks at ingen ble skadd, mener politiet. Det var gullsmedbutikken Sheikh Enterprises i Schweigaards gate på Grønland i Oslo som ble ranet av fire menn like etter klokka 12 lørdag. Ranerne skjøt minst to skudd utenfor gullsmeden, med svært mange vitner til stede i gatene.

- Dersom noen har sett de fire gjerningsmennene uten finlandshetter ønsker politiet beskrivelse av dem. De hadde på seg like klær. Politiet ønsker videre opplysninger om hvor klærne er kjøpt, heter det i en pressemelding lørdag kveld.

Politiet undersøker overvåkingsbilder fra kameraer inne i butikken. Det var flere personer på jobb da ranet skjedde, men heller ingen av disse kom til skade.

Ranerne skal ha truet betjeningen med våpen og knust flere av glassmontrene mens de fylte bager med gull og smykker, ifølge Dagbladet.

Politiet mener ranet har vært godt planlagt.

- Et ran er sjelden en impulshandling. Ranerne benyttet tohåndsvåpen, som har tung skyts som er kraftig og går langt. De har avfyrt minst to skudd, ettersom vi har funnet to tomme hylser i området. Dette kunne fått et meget tragisk utfall, sier politiets innsatsleder Tore Barstad ved åstedet på Grønland.

- Vi har spor som vi følger tett. Ranet skjedde midt i rushtiden, så det er snakk om mange vitner til hendelsen. Vi avhører de viktigste vitnene, sier Barstad.

Det var vitner på stedet som varslet om biltype og hvilken retning bilen kjørte etter ranet.

Politiet har varslet grenseoverganger og nabodistrikt, og har fått tips om at ranerne kan ha kjørt videre i en sort BMW. Politiet holder også muligheten åpen for at de kan ha forsvunnet til fots.

Follo politidistrikt hadde en stund nedsatt hastighet og kontroll av biler i Ås kommune som følge av ranet.

Politiet etterlyser fire unge menn med olabukser, en av dem med grå jakke med grå stripe over bryst og ermer. En av ranerne hadde grønne sko og en sort ryggsekk med hvite detaljer. Ranerne hadde på seg finlandshetter og dykkermasker under ranet, i tillegg til røde hansker.

Politiet har foreløpig ingen opplysninger om hvor mye ranerne har fått med seg, men sier at de regner med at det er snakk om store verdier.

Kontrollerte biler

Det var et stort antall vitner til hendelsen i den travle handlegata.

- Vi så fire maskerte ranere. Da de kom ut av gullsmeden, skjøt de ett skudd i lufta. Deretter kjørte de bort i en Audi A3, sa øyenvitner til Dagbladet.

- Jeg satt i leiligheten og hørte to drønn, det hørtes mer ut som en kanon. Jeg trodde kanskje det var noe på festningen, en markering eller noe, sier en nabo til VG.

Bilen - en franskregistrert sort Audi - som ble brukt under ranet, ble etter kort tid funnet utbrent på Tøyen, opplyser vaktleder ved krimvakta til NRK.

Oslo brann- og redningsetat slukket bilbrannen uten dramatikk.

Et helikopter svirret etter ranet over området, og væpnede styrker kontrollerte biler på veien i nærheten av Tøyen skole.

Les mer om ranet i Nettavisen

(ANB-NTB)

Artikkeltags