Flyhelt er Årets nordlending

Artikkelen er over 13 år gammel

Storavisene i Nord-Norge er enige om hvem som fortjener æren som Årets Nordlending. Både Avisa Nordland og Nordlys kårer Odd Eriksen som Årets nordlending. 29. september hindret Eriksen et Kato Air-fly fra å styrte ved Bodø.

DEL

Eriksen er helten som reddet et fly fra Kato Air å styrte tidligere i år, da en mann angrep pilotene med øks. Eriksen er fylkesråd i Nordland og var passasjer på flyet fra Narvik til Bodø. Under basketaket om bord på flyet pådro Eriksen seg et mindre brudd i ryggen, men ni mennesker ble reddet av hans heltemodige innsats.

Et overveldende flertall av Avisa Nordlands lesere mener derfor at Eriksen fortjener tittelen Årets Nordlending, som baserer seg på kandidater fra Nordland fylke. Det mente også 35 prosent av de som stemte i Avisa Nordlys sin kåring. Her var det imidlertid med kandidater fra alle de tre nordnorske fylkene.

Juryen i Avisa Nordland framhevet Eriksen som et eksempel på hvordan et enkeltmenneske gjennom personlig initiativ, handlekraft og mot kan endre en situasjon som i utgangspunktet virker håpløs. I tillegg satte juryen pris på Eriksens vilje til tilgivelse og toleranse overfor gjerningsmannen.

Kåringen i Nordlys baserer seg helt og holdent på lesernes stemmegivning, og Eriksen vant kåringen suverent.

Artikkeltags