Fotballbane i veien

Helse Bergen har laget en vei over fotballbanen.

Helse Bergen har laget en vei over fotballbanen. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Nye jafs er tatt av gressmatten på Krohnsminde i Bergen. Idrettslaget trodde banen var reddet. De tok feil.

DEL

[BERGENSAVISEN] Nøyaktig det samme skjedde for nesten tre år siden. Gressmatten ved Krohnsminde ble kuttet flere meter inne på syverbanen som brukes av både store og små.

Denne uken skjedde det igjen. Fotballmålet er flyttet inn på banen. En ny asfaltvei breier seg nå utover banen og bortover mot det nye distriktspsykiatriske sykehuset til Helse Bergen. Sykehuset ligger like ved fotballbanen.

– Vi ble ganske sjokkerte da vi oppdaget at banen var kuttet. Sesongstart er like rundt hjørnet, men ingen har informert oss. Vi føler oss rett og slett overkjørt, sier Radney Thomsen, styreleder i Ny-Krohnborg IL til BA.no.

Også daglig leder i Idrettsrådet, Roar Andersen, er opprørt.

– Hvordan kan de gå i gang med å kutte banen uten å informere oss. Det er flere lag som har seriekamper her. Lag som Nymark, Trane, Kronstad, Laksevåg og Baune benytter seg av banen. Jeg trodde alle var enige om at man ikke skulle ta mer av denne banen, sier han.

For tre år siden hadde kommunen og Helse Bergen et møte der de ble enige om en tilførselsvei til Krohnsminde. I pressemeldingen som ble sendt ut i etterkant sto der: «For idretten betyr det at dagens minste fotballbane i mindre grad blir direkte berørt av veitilførselen».

Les hele saken på BA.no!

(ANB)

Artikkeltags