Frederic Hauge tildelt Selvaagprisen

Frederic Hauge er tildelt Selvaag-prisen.

Frederic Hauge er tildelt Selvaag-prisen. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Bellona-leder Frederic Hauge ble mandag hedret med Selvaagprisen for sitt uredde miljøengasjement og innsatsen i CO2-saken.

DEL

Miljøforkjemperen mottok prisen på 400.000 kroner under et arrangement på Løren i Oslo. Priskomiteen framhever Hauges utrettelige miljøkamp og hans vilje til å tale maktmennesker og regjeringer midt imot, både i Norge og utenlands.

«Frederic Hauge er den mest markante av norske miljøforkjempere. Fra han var 12 år gammel har han engasjert seg i kampen for vårt miljø, i første fase som en aktiv aksjonist for å få satt miljø på dagsordenen. Etter hvert har han endret form, men ikke innhold eller formål med sin innsats», skriver komiteen for Selvaagprisen i en pressemelding.

Komiteen framhever spesielt Hauges engasjement i spørsmålet om atomavfall i nordområdene og kampen for å få verdenssamfunnet til å samarbeide om CO2-kutt.

Selvaagprisen blir delt ut årlig for å hedre samfunnsengasjement, og er oppkalt etter den avdøde bygningsentreprenøren og samfunnsdebattanten Olav Selvaag. (ANB-NTB)

Artikkeltags