Funnet drept i egen bil

Politiet bekrefter at den drepte som ble funnet i bagasjerommet på en bil, parkert på Montebello, var bilens eier - en polakk som var meldt savnet fra sitt hjem på Romerike. Illustrasjonsfoto.

Politiet bekrefter at den drepte som ble funnet i bagasjerommet på en bil, parkert på Montebello, var bilens eier - en polakk som var meldt savnet fra sitt hjem på Romerike. Illustrasjonsfoto. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Mannen som torsdag kveld ble funnet drept i bagasjerommet i en bil på vestkanten i Oslo, er fra Polen.

DEL

Politiet står uten spor i jakten på den eller de som drepte mannen, som var bosatt i Aurskog på Romerike. Han ble meldt savnet kort tid før likfunnet torsdag kveld.

– Det er ikke så mye nytt i saken, men jeg kan bekrefte at det er en polsk mann født i 1980 som ble funnet i bilen. Han står oppført som eier og disponent av bilen, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved seksjon for vold- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt til NTB.

Det var torsdag kveld at mannen ble funnet drept i bagasjerommet på en Volkswagen Golf i Sondrevegen på Montebello. Han var da meldt savnet av sin polske samboer til Romerike politidistrikt.

Sent fredag kveld redegjorde rettsmedisinere for skader og dødsårsak, men av hensyn til etterforskningen kunne ikke politiet lørdag gi detaljer om dette.

Ber publikum om hjelp

Politiet oppfordrer imidlertid folk med informasjon i saken til å gi lyd fra seg.

– Vi har fått flere tips fredag kveld og natt til lørdag, og håper fortsatt at publikum engasjerer seg i saken og tar kontakt, sier Rohde.

Hun tviler på at det vil skje noe gjennombrudd i saken de første dagene.

– Vi har ingen konkrete mistenkte og vet ikke hva motivet kan ha vært. Helga brukes til informasjonsinnhenting, og vi håper å finne interessante spor. Vi skal også avhøre familie, venner og kollegaer av den drepte mannen, sier Rohde.

Teknikere har tatt hånd om bilen for å gjennomsøke den etter eventuelle spor.

Parkert siden søndag

Politiet ble varslet av naboer klokken 18.23 torsdag kveld om at det sto en feilparkert bil på stedet. Først tre timer senere ble bilen undersøkt av politiet og den døde personen funnet. Årsaken til at det tok så lang tid var at politiet først antok det kun dreide seg om en vanlig trafikkmelding.

En nabo forteller til Dagbladet han så bilen stå på snuplassen første gang for nesten en uke siden.

– Jeg så bilen først søndag morgen. Den sto parkert alene. Jeg så aldri inn i bilen. Jeg syntes det var rart at den hadde stått der så lenge. Det er ikke lov å parkere der. Så torsdag kveld kontaktet jeg politiet, sier han til avisen. (ANB-NTB)

Artikkeltags