Gikk nattevakt i morfinrus

Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Sykepleier avslørt av blodsøl på klærne.

DEL

[Nordlys] Sykepleieren skal ha ruset seg på morfin mens hun hadde det medisinske ansvaret på nattevakt ved sykehjemmet.

Et sykehjem i Tromsø oppdaget i fjor vinter svinn i medisinbeholdningen.

To ampuller morfin, 7 tabletter av sovemedisinen Zopiklone (7,5 mg) og 14 tabletter av det smertestillende preparatet Temgesic (0,2 mg) var forsvunnet i løpet av ei nattevakt i slutten av januar 2011.

Blodsøl på medisinrommet og arbeidsklærne rettet mistanke mot den svenske sykepleieren som hadde ansvaret den aktuelle nattevakta.

Nå er den kvinnelige sykepleieren tiltalt for å ha stjålet medisinen og for å ha brukt morfin mens hun var på nattevakt.

Sykepleieren hadde ansvaret fordosering og utdeling av medisin til pasientene denne nattevakten.

Enhetslederen ved det aktuelle sykehjemmet ser svært alvorlig på hendelsen.

– Dette er sterke preparater. Man blir nedsløvet av å bruke det. Det er skummelt å bruke slikt når man har ansvaret for alvorlig syke pasienter. Ja, det er rett og slett farlig, sier enhetslederen til Nordlys.

Sykepleieren skal ha ruset seg på morfin rundt klokken 03.00 denne nattevakten.

– Pasientene får medisin før de legger seg om kvelden. Det er også noen som må ha sovemedisin i løpet av natta, sier enhetslederen.

– Kan sykepleieren ha delt ut medisin i påvirket tilstand?

– Det har jeg ikke grunnlag for å uttale meg om.

Sykepleieren jobbet på sykehjemmet gjennom et vikarbyrå. Da de oppdaget tyveriet ga de klar beskjed til byrået om at sykepleiren ikke lenger var ønsket hos dem.

Statens helsetilsyn bekrefter at de har opprettet en tilsynssak på vedkommende.

– Vi har sendt sykepleieren dette gjelder et varsel om at vi vurderer å trekke tilbake hennes autorisasjon, sier fungerende avdelingsdirektør ved Avdeling for tilsynssaker Aud Nordal.

Fristen for å sende en skriftlig forklaring til Statens helsetilsyn går ut i disse dager. Etter dette vil det bli tatt stilling til hvorvidt det er sannsynlighetsovervekt for at hendelsesforløpet i saken har funnet sted.

– I noen saker har vi tilstrekkelig med opplysninger for å treffe en avgjørelse. Andre ganger må vi vente til retten har kommet med sin uavhengige avgjørelse, seir Nordal til Nordlys.

I tillegg til at sykepleierens sak behandles av Statens helsetilsyn, skal den opp i Nord-Troms tingrett 19. september.

I tiltalebeslutningen som er tatt ut, er sykepleieren tiltalt etter straffelovens paragraf 257 for å ha borttatt en gjenstand som tilhørte en annen. Hun er også tiltalt etter legemiddellovens paragraf 31 for uten lovlig atkomst å ha brukt et narkotisk middel.

Artikkeltags