Giske freder bingoautomater

Trond Giske og Arbeiderpartiet tjener penger på bingoautomater.

Trond Giske og Arbeiderpartiet tjener penger på bingoautomater. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Arbeiderpartiets lokallag i Oslo tjener flere millioner kroner på bingoautomater i hovedstaden. Nå får de stå til etter valget.

DEL

Bare i første halvår tjente Oslo Ap og lokallagene i hovedstaden 3,2 millioner kroner på de omstridte bingoautomatene på Carl Berners plass.

At automatene får stå helt fram til årsskiftet neste år, begrunner Kultur- og kirkedepartementet med at Giske skal få enda et år på å stramme inn det uregulerte spillet, skriver VG.

Arbeiderpartiet i Oslo finansierer store deler av valgkampen sin med bingoinntektene og fylkeslaget alene har budsjettert med 1,1 millioner kroner fra bingovirksomheter, mesteparten fra automatene på Carl Berners plass.

– Inntektene fra bingo og bingoautomater har betydning for valgkampen, sier sekretær Rune Tokle i Oslo Ap til avisen.

– Veldig provoserende og skuffende. Det er ingen annen logikk i dette enn at bingoautomatene får stå for fordi Oslo Arbeiderparti har store inntekter, sier en skuffet Karl Tony Kvernmo i Landsorganisasjonen mot Spilleavhengighet.

Beslutningen møter hoderisting også hos Pårørende til Spilleavhengige, mens KrFs May-Helen Moldvær Grimstad kaller saken paradoksal. (ANB-NTB)

Artikkeltags