Hagen stadig fram

Artikkelen er over 18 år gammel

Framskrittspartiet får stadig større oppslutning, mens Arbeiderpartiet går tilbake på en ny meningsmåling foretatt av Norsk Gallup. Mens Frp går fram 5,5 prosentpoeng til 28 prosent går Ap tilbake 5 prosentpoeng til 24 prosent.

DEL

Hadde det vært valg i dag ville Frp fått 49 mandater på Stortinget, mens Ap hadde fått 41 representanter.

- Dette er like mye en protest mot Arbeiderpartiet som en tillitserklæring til Framskrittspartiet, sier formann Carl I. Hagen til NRK. Det kan godt være at lederen for landets nåværende største parti har rett i det.

Siden Jens Stoltenberg overtok rollen som statsminister har Ap rast nedover på meningsmålingene, et klart tegn på at den nye regjeringen ikke har innfridd folks forventninger.

For de andre partiene er endringene mye mindre. Høyre går ned 1,5 prosent til 17,5 prosent på septembermålingen. Kristelig Folkeparti kan notere seg en økning på ett prosentpoeng, og oppnår 12 prosents oppslutning. RV og Senterpartiet går begge tilbake et halvt prosentpoeng, til henholdsvis to og seks prosent. Både Sv og Venstre har en framgang på et halvt prosentpoeng, fra 8,5 til 9 prosent og 2,5 prosent til 3 prosent.

APOR

Artikkeltags