Hatt «ville» gjester før

SKITTENTØY: Da Even Borthen Nilsen kom på hytta i helga opp daget han at noen hadde sovet i senga hans, men minstebjørn hadde faktiskt stukket av, som kanskje er det eneste som ikke passer inn i eventyret om tre bjørner.

SKITTENTØY: Da Even Borthen Nilsen kom på hytta i helga opp daget han at noen hadde sovet i senga hans, men minstebjørn hadde faktiskt stukket av, som kanskje er det eneste som ikke passer inn i eventyret om tre bjørner. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Bjørnene som festet vilt i hytta til familien Borthen, var ikke de første villdyra i hytta. En mår har også forårsaket store ødeleggelser.

DEL

[Finnmarken] For tre år siden ble hytta til familien Borthen hjemsøkt av en mår som gravde seg inn under hytta og skapte store ødeleggelser.

– Den var ikke så voldsom som bjørnene og den hadde ikke rørt ølet, forteller Even Borthen Nilsen som fikk ødelagt familiehytta for andre gang på tre år.

Måren hadde spist opp maten i hytta og ødelagt puter, dyner og madrasser og i tillegg dritet godt fra seg, men mesteparten av inventaret var i god behold.

– Vi måtte skifte bordkledning på veggene og mye måtte gjøres, sier han videre til Finnmarken. Heldigvis dekket forsikringen skadene som ble gjort da måren forsynte seg godt av godsakene.

Gannet

Hvorvidt forsikringen tar seg av de store ødeleggelsene etter bjørnekalaset er usikkert, men Borthen Nilsen håper at det skal gå i orden. At både mår og bjørn synes hytta er så attraktiv, kan være at den ligger avsides til.

– Kanskje hytta er gannet, spøker Even Borthen Nilsen som ikke vil spekulere i hvilket dyr som trenger seg inn i hytta neste gang.

– Håper det i alle fall ikke er større enn bjørnen, sier han videre.

Årsaken til at hytta er såpass populær blant ville dyr, er på grunn av beliggenheten tror Even.

– Det er en gammel hytte som er dårlig isolert og sikkert lett å trenge seg inn i. Det er sjelden folk i nærheten og det er lagt fra allfarvei, sier han videre.

Ikke skremt

Even sier at han ikke kommer til å være mindre på hytta etter det som skjedde med bjørnen, og at han vil være like mye ute i naturen som før.

– Det skal mer til enn en bjørn for å skremme meg fra å være i naturen, sier han.

Det verste med å være hjemsøkt hele tiden er opprydningen.

– Alt besøket skaper mye arbeid for oss. Det er kjedelig å stadig få ødelagt eiendelene sine, sier Even. Bjørnene lånte hundre bokser ølunder sitt besøk, og fra nå vil de ta med seg i mindre mengder øl til hytta.

– Ølet var et lager siden det er langt å gå med mye i sekken, men nå tar vi med oss så det holder kun for hvert besøk, sier han.

Lottovinnere

Rovviltkontakt i Statens naturoppsyn, Rolf Randa, forteller at sannsynligheten for å bli angrepet to ganger på denne måten er veldig liten.

– Sannsynligheten er mindre enn å vinne i lotto, forteller han.

LES MER OM SAKEN, OG SE FLERE BILDER HER!

Artikkeltags