Her lå lekebilen i 12 år

 Fantastisk, sier Sivert Langholm, som gleder seg til å gi lekebilen tilbake til sitt nå 14 år gamle barnebarn Kristian i USA.

Fantastisk, sier Sivert Langholm, som gleder seg til å gi lekebilen tilbake til sitt nå 14 år gamle barnebarn Kristian i USA. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Den kunne dessverre ikke forhindre branntragedien, men leke-brannbilen er nå hentet fram fra ruinene etter Hønefoss kirke.

DEL

Nå kan 14 år gamle Kristian Langholm i USA glede seg til å få den tilbake, skriver Ringerikes Blad.

Torsdag ble lekebilen reddet etter å ha ligget klemt fast inne i et rekkverk i 12 år.

Les hele saken i Ringerikes Blad

– Helt fantastisk, sier bestefar Sivert Langholm, som forteller en helt spesiell historie, hva den lille, røde brannbilen angår.

– Min sønn, Knut Ivar, har de siste 16 årene bodd i USA sammen med sin familie. De har stadig vært på besøk i Hønefoss, og vi har alltid funnet tid til å ta en tur innom kirken, enten for julegudstjeneste eller familiebegivenheter.

– Bilen havnet inne i et rekkverk ved inngangspartiet til kirken for 12 år siden, da Kristian var to. Først trodde vi det skjedde da lillebroren til Kristian, Carsten, ble døpt her for ti år siden, men etter å ha snakket med min sønn på telefon, kom vi fram til at det må har vært i forbindelse med dåpen til Kristians kusine.

I den anledning hadde Kristian med seg en liten lekebil, som han prøvde å få til å trille inn i rekkverket til inngangspartiet til kirken.

– Den satte seg helt fast, og vi fikk den ikke ut igjen.

– Hver gang de har vært tilbake, har lekebilen vært et tema. Da jeg leste at oppryddingsarbeidene etter kirkebrannen skulle starte, fikk jeg en idé om at man kanskje kunne ha et håp om å finne bilen. Kristian har nemlig sagt at han gjerne skulle gitt den til sine barn og barnebarn en dag, og tradisjoner er som kjent viktige.

Les hele saken i Ringerikes Blad

Artikkeltags