Ingen aksjon da afghanernes frist gikk ut

Afghanere demonstrerer utenfor Stortinget.

Afghanere demonstrerer utenfor Stortinget. Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

Politiet har ikke grepet inn mot afghanerne foran Stortinget, til tross for at fristen for å avslutte demonstrasjonen er utløpt.

DEL

Ved fristens utløp klokken 22 onsdag kveld, aksjonerte fortsatt de 45 afghanerne foran Stortinget uten at politiet grep inn.

– Afghanerne har hatt et møte onsdag kveld og bestemt seg for at de ikke vil gjøre motstand dersom politiet griper inn. De vil at alt skal gå fredelig for seg, sier Baran Kurd i Støttenettverket for afghanske flyktninger til NTB.

Afghanerne har slått leir foran Stortinget siden lørdag med bønn om å få bli i Norge og slippe å bli tvangsreturnert til hjemlandet. 41 av de 45 har fått endelig avslag på oppholdstillatelse i Norge.

Arbeids- og inkluderingsdepartementet har gjort det klart at afghanere som har fått endelig nei til oppholdstillatelse, må ut av landet.

Siden mai i fjor har 65 afghanere med endelig avslag på sine asylsøknader forlatt Norge frivillig. 160 er blitt returnert av Politiets utlendingsenhet. Ytterligere 800 afghanere har fått endelig avslag, men norske myndigheter kjenner ikke til hvor mange av disse som fremdeles oppholder seg ulovlig i Norge. (ANB-NTB)

Artikkeltags