Ingen siktet for kampfiksing

Fotballpresident Yngve Hallén, generalsekretær Kjetil Siem og Svein Graff under søndagens pressekonferanse i forbindelse med kampfiksing.

Fotballpresident Yngve Hallén, generalsekretær Kjetil Siem og Svein Graff under søndagens pressekonferanse i forbindelse med kampfiksing. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Politiet har full forståelse for at Norges Fotballforbund anmeldte kampfiksingssaken, selv om det foreløpig ikke er funnet noe kriminelt.

DEL

Tirsdag gjennomførte politiet flere avhør i saken. En spiller var i løpet av dagen inne til vitneavhør med politiet, i tillegg til flere personer tilknyttet de aktuelle klubbene.

– Vi har for øyeblikket for lite konkret fakta til å gå viere på enkeltpersoner, sier Gro Smogeli, sjef for Finans-og miljøkrimavdelingen i Oslo politidistrikt til NTB etter tirsdagens avhør.

– Vi skal ikke si at vi ikke har en sak, men vi kan ikke ta saken videre før vi har objektive data, sier Smogeli.

Ingen mafiaspor

Foreløpig er det kun informasjonen fra NFF og de aktuelle klubbene politiet har å forholde seg til i saken.

– Vi har ikke fått tips fra andre enn NFF, og ønsker selvfølgelig tips om folk har faktaopplysninger om noen av de tre aktuelle kampene.

Smogeli kunne også opplyse at teorien om at utenlandsk mafia står bak foreløpig kun er spekulasjoner, da politiet ikke har noen signaler på at dette dreier seg om utenlandsk kriminalitet.

Politiet fortsetter med avhør og informasjonsinnhenting onsdag.

– Dette er ikke en sak som brenner, men vi setter inn tilstrekkelig med ressurser på denne saken, sier Smogeli.

Kan se på saken selv

Mandag overleverte fotballpresidenten alt Norges Fotballforbund (NFF) hadde av informasjon i kampfiksingssaken til politiet.

– Det er viktig for oss at dette blir en formell sak, sier informasjonssjef Svein Graff i fotballforbundet til NTB.

Selv om fotballforbundet for øyeblikket har lagt saken i politiets hender, kan det skje at den igjen ender opp på NFFs bord. Fotballforbundets eget uavhengige utvalg som håndterer sanksjons- og straffesaker, Doms- og sanksjonsutvalget, kan komme til å ta stilling til om det har skjedd brudd på forbundets eget lovverk i denne saken, da kampfiksing er et brudd på NFFs lover.

Informasjonsrådgiver Yngve Haavik i NFF informerer at utvalget foreløpig ikke har mottatt noen sak og ønsker ikke å spekulere på eventuelle saker som kan havne på deres bord.

Forbundets egen påtalenemnd må ta stilling til om de mener det er grunnlag for påtale etter NFFs lover og regler.

– Påtalenemnda vil nok avvente for å se hva som kommer ut av politiets etterforskning – uten at jeg kjenner til status i deres arbeid, sier Haavik.

(ANB-NTB)

Artikkeltags