Ingen Springsteen – ennå

Kulturminister Anniken Huitfeldt (i midten) og fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud (t.v.) presenterte tirsdag regjeringens planer for 22. julimarkeringen. Haddy N'jie skal være programleder under minnemarkeringengen.

Kulturminister Anniken Huitfeldt (i midten) og fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud (t.v.) presenterte tirsdag regjeringens planer for 22. julimarkeringen. Haddy N'jie skal være programleder under minnemarkeringengen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Det er fortsatt uklart om Bruce Springsteen vil delta i minnemarkeringen søndag 22. juli.

DEL

Programleder Haddy N'jie bekrefter at NRK har gjort et framstøt for å få rockeikonet til Oslo på 22. juli-konserten.

- Vi har foretatt en skriftlig henvendelse, bekrefter hun.

Heller ikke prosjektleder Stig Karlsen i NRKs underholdningsavdeling ville bekrefte eller avkrefte om Bruce Springsteen skal opptre, utover at det er sendt en forespørsel om dette.

Lørdag 21. juli spiller han på Valle Hovin i Oslo og 23. juli og 24. juli står Koengen i Bergen på turnélisten.

Tirsdag presenterte kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap) og fornyingsminister Rigmor Aasrud (Ap) regjeringens planer for årsmarkeringen av 22 juli.

Det vil bli holdt en nasjonal minnekonsert på Rådhusplassen i Oslo, men bare norske artister og forfattere ble bekreftet til gratiskonserten som begynner klokka 20.

Blant dem er deLillos, Karpe Diem, Marit Larsen, Halvdan Sivertsen, Mari Boine, Karl Ove Knausgård, Åsne Seierstad og Frode Grytten. Flere av dem har skrevet egne sanger og tekster til markeringen.

Ikke bare glam

- Vi har ikke ønsket å lage et internasjonalt arrangement. Det er ikke en pop/rock-konsert, men en minnekonsert, sier underholdningsredaktør Charlo Halvorsen i NRK.

Prosjektleder Stig Karlsen sier at de skal lage en fin, vakker og verdig seremoni på Rådhusplassen.

Regjeringens planer for ettårsmarkeringen går i tillegg ut på kransenedleggelse i regjeringskvartalet på morgenen. Det blir en seremoni mellom Høyblokka og R5 der statsminister Jens Stoltenberg skal holde tale og legge ned krans.

Det blir også holdt minnegudstjenester over hele landet denne søndagen. Stoltenberg har dessuten bekreftet at han kommer til AUFs arrangement på Utøya søndag ettermiddag. (ANB-NTB)

Artikkeltags