Inviterer Maria Amelie til litteraturfestivaler

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Oslo (NTB): Norsk litteraturfestival vil ha Maria Amelie tilbake til Lillehammer og inviterer henne som hovedgjest på festivalen i mai.

DEL

Fra før har 25-åringen allerede takket ja til å være gjest ved Bjørnsonfestivalen i Molde i august.

Festivalsjef Silje Engeness sier til Romsdals Budstikke at de håper på en løsning slik at Maria Amelie kan delta, uansett utfall av saken hennes.

– Dette er ganske trist. Og det er spesielt at hun ble pågrepet utenfor Nansen-skolen, etter et foredrag om sin spesielle situasjon. Vi tenker på Nansen som en av våre største humanister, på samme måte som Bjørnson. Amelie framstår også i humanismen og i Bjørnsons ånd, og vi mener boka hennes var en av de viktigste som kom i 2010, sier Engeness.

– Uansett utfallet av denne saken, håper jeg Maria Amelie har mulighet for å komme tilbake til Lillehammer, sier festivalsjef Kjersti Stenseng.

Hvis den 25 år gamle forfatteren av boka «Ulovlig norsk» kommer, vil hun ifølge festivalsjefen få en viktig plass på årets festival som har «byen» som gjennomgangstema.

Maria Amelie ble sent onsdag kveld pågrepet i Lillehammer etter at hun holdt et foredrag på Nansenskolen. Torsdag ble hun varetektsfengslet i to uker. I løpet av den tiden akter Politiets utlendingsenhet å returnere den papirløse asylsøkeren til Russland. Norsk Litteraturfestival arrangeres på Lillehammer 24. til 29. mai. (©NTB)

Artikkeltags