«Jeg tenker på henne hele tida»

Helene Remen Ingebrigtsen ble fredag frikjent for bildrap på bestevenninna. - Jeg er lettet, sier hun. Det innfelte bildet er fra den skjebnesvangre ulykkesdagen for litt over et år siden.

Helene Remen Ingebrigtsen ble fredag frikjent for bildrap på bestevenninna. - Jeg er lettet, sier hun. Det innfelte bildet er fra den skjebnesvangre ulykkesdagen for litt over et år siden. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Helene ble frifunnet for bildrap på bestevenninnen.

DEL

[Namdalsavisa] Helene Remen Ingebrigtsen var tiltalt for bildrap på bestevenninna Kathinka Husvik Aune (17). Fredag falt dommen: Frifinnelse.

– Jeg er mest lettet over at saken nå er over og selvsagt glad for at retten er på min side, sier Helene (19) fra Namsos til Namdalsavisa.

Ulykka

11. mars 2011 er det snødrev og svært vanskelige kjøreforhold langs fylkesveg 17 mellom Sjøåsen og Bangsund. Noe flere vitner bekrefter. Helene og Kathinka Husvik Aune er på veg mot Namsos. Klokka er omkring 13.30

I en sving ved Gryta i Namdalseid mister Helene kontrollen over bilen, som kommer over i motsatt kjørebane og kolliderer med et vogntog.

Hun blir selv alvorlig skadet. To timer senere bekrefter sykehuset at bestevenninna Kathinka er omkommet av skadene hun er påført.

Tiltalen

« ... settes under tiltale ved Inntrøndelag tingrett ... for ved uaktsomhet, ved bruk av motorvogn, å ha forvoldt en annens død».

– Jeg har prøvd ikke å tenke på saken og dommen jeg visste ville komme. Jeg har tenkt masse på Kathinka og prøvd å komme meg videre, sier Helene.

12. mars 2012 starter rettssaken. Helene står tiltalt for bildrap.

I retten svarer hun nei på spørsmålet om straffskyld.

– Det som skjedde kan jeg ikke innrømme rettslig skyld for, sier hun.

Fredag fikk Helene vite at Inntrøndelag tingrett har frifunnet henne for å ha drept sin beste venninne.

Tida etter

I dag, søndag, er det ett år siden Kathinkas begravelse.

– Hva betød den dagen for deg?

– Det betød alt. Jeg måtte være der. Jeg husker godt at det var en diskusjon omkring en operasjon. Jeg nektet å la meg operere hvis det betød at jeg ikke kunne dra fra Trondheim til Namsos for å ta farvel med Kathinka, sier hun.

– Hva har vært verst i tida etter ulykka?

– Ryktene som gikk om mange ting som ikke var sant. Folk spredde rykter om fyllekjøring og om at alt var min skyld. Det gjorde vondt, sier hun

Helene er fortsatt ikke 100 prosent frisk etter ulykka. Hun havnet i sykesenga i en måned, med alvorlige skader. Det tok tre måneder før hun kunne ta de første skrittene ut av rullestolen. (ANB)

Artikkeltags