Kadra tildelt likestillingspris

Artikkelen er over 16 år gammel

Kadra fikk tirsdag Yrkesorganisasjonenes Sentralforbunds likestillingspris på grunn av hennes modige innsats for å avsløre dobbeltmoral blant enkelte religiøse ledere i forbindelse med omskjæring av unge jenter.

DEL
Det var først og fremst på grunn av hennes innsats i «Rikets tilstand» på TV 2, at Kadra ble valgt ut som prisvinner. Kadra avslørte i programmet at den offisielle holdningen om omskjæring avvek fra råd gitt av enkelte religiøse ledere til jenter i lukkede rom.

– Avsløringene har medført at det har stått mye strid om årets prisvinner. Kadra har ofret mye i kampen for at unge jenter, enten de har afrikansk bakgrunn eller ikke, skal ha retten til å være hele mennesker. Prisen hun har betalt har inkludert familie, venner og ikke minst hennes egen sikkerhet. Likevel vil hun ikke gi opp kampen, selv om den koster mye, sier leder i Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund Randi Bjørgen i en pressemelding.

YS-lederen sier det ikke bare er på grunn av det hun har gjort, men også det hun fortsatt kommer til å gjøre, at fire YS-forbund foreslo årets prisvinner og at et enstemmig likestillingsråd sluttet seg til dette.

Likestillingsprisen var et spesiallaget bilde kalt «I samme båt» av Gro Hege Bergan.

Artikkeltags