Kaster fisk på buekorpsene

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

At østlendinger ikke liker buekorps er ingen nyhet i Bergen, men at de hiver laks, egg og matrester etter buekorpsguttene, har skapt debatt.

DEL

Studentavisa Studvest skriver onsdag om striden mellom utenbys studenter og buekorpsene. På buekorpsforum.com skal det, ifølge Studvest, ligge flere innlegg fra buekorpsmedlemmer som beskriver flere episoder der mer enn ukvemsord skal ha blitt utvekslet.

«På Høyden er det et mildt sagt ondartet studentmiljø. Under en marsjdag her for noen uker siden var det noen studenter som hev en laks etter bataljonen. De gir seg ikke med å hive vann, nå har de og begynt med middagsrester» skrives det i et av innleggene på nettsiden.

Tiffany Morrel fra Moss er en av dem som sier hun har følt buekorpsenes ekle side. Hun ble sjokkert da en fredsmarkering i mars ble forstyrret en av gjeng med gutter med trommer og buer.

– Til og med bandet sluttet å spille og bare sto og måpte.

Hun så på buekorpset som en hån mot fredsdemonstrasjonen og ble overrasket over at de unge med trommer ikke hadde perspektiver på hva de gjorde. Hun forteller Studvest at hun forstår at buekorpsene er en tradisjon i Bergen, men legger til at den er litt ekkel.

Artikkeltags