Kjemper for asylbarna

Da Aina Heldal Bøe skrev et personlig brev til Jens Stoltenberg om sønnens bestekamerat Nathan (6), fikk hun et personlig svar på to sider tilbake.

Da Aina Heldal Bøe skrev et personlig brev til Jens Stoltenberg om sønnens bestekamerat Nathan (6), fikk hun et personlig svar på to sider tilbake. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Aina Heldan Bøe (32) har sørget for at hele landet vet om Nathan (6). Nå har hun fått personlig brev fra statsministeren.

DEL

[BA] Aina Heldal Bøe har sørget for at hele landet vet om det lille sjarmtrollet Nathan Eshete (6) med etiopiske foreldre i Ytre Arna.

Denne uken møtte han sitt forbilde Erik Mjelde på rikssendt TV. Tidligere har hun fått samtlige gruppeledere i bystyret i Bergen med på å protestere mot at den snart syv år gamle gutten sendes til et land han aldri har vært i.

Tre årsmøter

Før har hun aldri deltatt i et partipolitisk møte. Nå har hun deltatt på tre årsmøter på rappen. Der har hun fortalt om Nathan, om bygda som står sammen og om idrettslaget Arna-Bjørnars innsats for å gi deres medlem lov til å oppholde seg her.

Men denne 32 år gamle virvelvinden har ikke latt seg stoppe av kommunegrensene. Etter vedvarende press gjorde barneministeren det klart at barn som har oppholdt seg mange år i Norge bør få bli.

Fikk svar fra Jens

Og da hun skrev et personlig brev til Jens Stoltenberg, fikk hun et personlig svar på to sider tilbake. Derfor ønsket hun å holde dialogen med statsministeren for seg selv, før hun fikk vite at det lå i offentlige postlister.

– Han går ikke inn på Nathans sak, men begrunner regjeringens politikk. Han roser meg for engasjementet mitt og lover å ta det jeg skrev på alvor, selv om han ikke lover noe sier Aina Heldal Bøe.

Hun er glad statsministeren leste brevet selv, og slik fikk vite hvordan politikken hans slår ut i praksis.

Stoltenberg skriver blant annet:

«Jeg er glad for at du engasjerer deg, og glad for at du har skrevet til meg. Jeg har lest det du har skrevet, og kan love at jeg tar det på alvor». Han skriver også at verken Regjeringen eller departementene har mulighet til å gripe inn i enkeltsaker.

Les mer av det statsministeren skrev og resten av historien på BA.no. (ANB)

Artikkeltags