Klart for AUF-leir

- Det har vært mye jobb i forkant. Vi har vært på befaring i området med politiet, og vi er veldig opptatt av sikkerheten, sier leder i Telemark AUF, Elisabeth Åkredalen.

- Det har vært mye jobb i forkant. Vi har vært på befaring i området med politiet, og vi er veldig opptatt av sikkerheten, sier leder i Telemark AUF, Elisabeth Åkredalen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

AUF-ere fra hele landet strømmet mandag til Bjørkøya i Eidangerfjorden for å delta på årets første AUF-leir.

DEL

Med en politibåt patruljerende langs vannkanten og ordensvakter på plass, arrangeres det denne uken leir i regi av Telemark AUF på Bjørkøya i Eidangerfjorden.

- Det har vært mye jobb i forkant. Vi har vært på befaring i området med politiet, og vi er veldig opptatt av sikkerheten, sier leder i Telemark AUF, Elisabeth Åkredalen, til NTB.

Med 65 påmeldte AUF-ere håper hun det blir en fin festival for alle deltakerne.

- I tillegg tror vi det kommer enda flere enkelte dager, sier hun.

- Ulikt Utøya

Åkredalen forteller at har forsøkt å gjøre årets program litt ulikt Utøya-programmet.

- Vi prøver å gjøre det litt annerledes av hensyn til dem som var på Utøya, men litt likt blir det jo. De sover i telt og vi skal ha politiske innslag, sier hun.

Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) innleder det hele, og den første dagen står også AUFs leder Eskil Pedersen på programmet. Kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap) kommer til Bjørkøya tirsdag for å tale for AUF-erne.

- Dette er den første AUF-leiren etter 22. juli, så det er klart at det er spesielt, men vi tenker ikke så mye på det, sier Åkredalen.

Mandag var det strålende sol, men noen mørke skyer i horisonten, over Bjørkøya.

- Jeg tror dette blir en flott leir. Litt regn skader ingen, sier hun.

På leir for første gang

De tre AUF-erne Thea Våle Trovi (13), Ida Kristine Brenna (15) og Kine Isabell Grava (18) meldte seg alle inn i AUF etter 22. juli i fjor. Mandag satte de opp telt på en AUF-leir for første gang.

- Jeg meldte meg inn fordi jeg ville engasjere meg og lære mer om politikk. Hendelsene 22. juli ga meg en vekker, sier Brenna til NTB.

Leiren på Bjørkøya er den første AUF-leiren de tre er med på, og de gleder seg. De mørke skyene på himmelen skremmer dem ikke.

- Jeg meldte meg inn i AUF for å få nye venner og for å være med å endre ting i samfunnet. Å være på leir er inspirerende, og jeg gleder meg til vi kommer i gang, sier Grava.

Hendelsene 22. juli er ikke noe de vil tenke for mye på under årets leir.

- Nå skal vi kose oss. Vi kan ikke gå og tenke på dette hele tiden, da blir vi helt paranoide, så det går ikke, sier Brenna.

Skal være gøy å moro

Når Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) taler til AUF-ere på leir på Bjørkøya i Eidangerfjorden mandag, vil hun understreke at hun mener AUF er viktig for Arbeiderpartiets politikk.

- Jeg vil understreke at det er viktig at AUF er offensive og presser sitt moderparti, sier Bjurstrøm til NTB på Bjørkøya..

Hun mener hendelsene 22. juli alltid vil prege organisasjonen, men at leiren på Bjørkøya først og fremst skal være gøy og moro.

- Nå må ungdommene kose seg med politikk og gode venner. Her er det trygt, og 22. juli er langt unna, sier Bjurstrøm. (ANB-NTB)

Artikkeltags