Lokket jente (13) med Bieber-billetter

Det var like etter at siden var opprettet den 14. juli at «Steffen» lokket i sitt statusfelt med at han hadde VIP-billetter til Justin Biebers kommende konsert i Norge til salgs.

Det var like etter at siden var opprettet den 14. juli at «Steffen» lokket i sitt statusfelt med at han hadde VIP-billetter til Justin Biebers kommende konsert i Norge til salgs. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

En 13 år gammel Justin Bieber-fan ble venn med personen «Steffen» som lokket med konsertbilletter på Facebook. I bytte kunne han ta seksuelle tjenester.

DEL

Det var like etter at siden var opprettet den 14. juli at «Steffen» lokket i sitt statusfelt med at han hadde VIP-billetter til Justin Biebers kommende konsert i Norge til salgs, skriver VG.

På kort tid fikk «Steffen» 17 venner, alle unge jenter som hadde en drøm om å få tak i konsertbilletter. Billettene ble trolig ikke mindre attraktive av at «Steffen» opplyste om at VIP-billettene inkluderte et møte med den canadiske stjernen.

En av jentene var en 13-åring som hadde blitt tipset av en jevnaldrende jente. I dialog med 13-åringen forteller «Steffen» at billettene er verdt 6.000 kroner, og kan kjøpes, «men trenger ikke bare være penger da», antyder han, hvorpå jenta spør om det han sikter til er «Sex?».

«Nei, ikke nødvendigvis, er ikke must det. Cam, bilder, klær, reiser, er åpen for det meste jeg», svarer «Steffen» og ber jenta møte ham på videotelefonitjenesten Skype.

Noen dager senere tar jentas storesøster kontakt med «Steffen» på Facebook og ber ham slette profilen sin og alle vennene under 16 som han har på Skype. Hun truer med politianmeldelse.

Verken Kripos eller Barnevakten er overrasket over saken. Fenomenet der voksne mennesker bygger opp et tillitsforhold til barn over internett med den hensikt å utnytte dem seksuelt, kalles grooming, eller barnelokking, og er straffbart.

– Det man alltid bør gjøre, er å tipse oss ved å bruke den røde knappen på våre nettsider. Hvis politiet ikke blir klar over omfanget, er det vanskeligere å kartlegge hvem som står bak slike henvendelser via internett, sier kommunikasjonsrådgiver Leiv–Rune Gully i Kripos til VG. (ANB–NTB)

Artikkeltags