– Må lære av 22. juli

Under sin årlige redegjørelse for Norges ambassadører i Oslo mandag, slo utenriksminister Jonas Gahr Støre fast at det er mye å lære av terrorrapporten.

Under sin årlige redegjørelse for Norges ambassadører i Oslo mandag, slo utenriksminister Jonas Gahr Støre fast at det er mye å lære av terrorrapporten. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

22. juli-rapporten er obligatorisk lesning for alle ledere i utenrikstjenesten, fastslår utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap).

DEL

Under sin årlige redegjørelse for Norges ambassadører i Oslo mandag, slo Støre fast at det er mye å lære av terrorrapporten.

– Det er vårt fag å vurdere endringer og risiko. Våre beredskapsplaner skal oppdateres og øves jevnlig. Det er et lederansvar, sa Støre.

Han hevdet at norsk beredskapsevne ble betydelig bedret etter tsunamien i 2004, men understreket at oppmerksomheten om slike spørsmål hele tiden må være på topp.

– Som kommisjonen har slått fast: Det handler om kultur og lederansvar. Lederne har ansvar for å sette mål og sørge for å gjennomføre tiltak for å nå dem, sa utenriksministeren.

Norges ambassadører i utlandet er samlet i Oslo for en ukes læring og diskusjon. Utenriksministerens prioriteringer for året som kommer, var første post på programmet. (ANB-NTB)

Artikkeltags