Måseegg på biltaket

Christian Doll er litt usikker på hvorfor et måsepar har valgt akkurat hans bil til reirplass.

Christian Doll er litt usikker på hvorfor et måsepar har valgt akkurat hans bil til reirplass. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Bare Mack-øl mangler på biltaket til Christian Doll.

DEL

– Jeg var en tur i Tromsø før helga, og må bare innrømme at det ble noen Mack-øl i løpet av besøket.

Måseegg ble det imidlertid mindre med, mest fordi jeg ikke er spesielt begeistret for smaken, forteller Christian Doll til Avisa Nordland.

Kanskje var det årsaken til at bilen hans ble valgt ut av et måsepar på Alstad, i trygg forvissning om at han ikke var noen stor fare for slekten.

Parets første

For i løpet av helgen ble han «stefar» til parets førstelagte egg.

Pent plassert bak takstativet på jobb-bilen til Doll hadde paret dandert sitt første hjem, og midt i reiret lå egget som for mange andre ville vært en kulinarisk opplevelse – i kombinasjon med nevnte bryggeriartikkel.

– Bilen min har stått parkert i Trålveien på Alstad hele helgen, og det er vel derfor den er valgt ut som reirplass. Men jeg oppdaget ikke dette før jeg kom inn til sentrum, og hadde parkert i Dronningensgate.

Da så jeg en person som sto og tok bilde av bilen min. Må bare innrømme jeg gjorde store øyne da jeg så hva som lå pent dandert ved takstativet, humrer Christian Doll.

Fuglevenn

Nå frykter han at det flyr et måsepar på fortvilt leting etter sitt førstelagte egg inne på Alstad.

– Jeg må vel dra innover igjen snarest mulig, og forsøke å plassere reiret i nærheten av der bilen sto parkert. Og egget skal de få beholde, smiler Doll, fortsatt lettere oppgitt over å være plukket ut som førsteklasses fuglevenn.

Forsørgerbidrag

– Jeg må bare innrømme at dette er en hedersbetegnelse jeg kanskje ikke helt har fortjent, men når jeg først er blitt det så får jeg gjøre det beste ut av det. Ikke ved å spise måseegg for første gang, men ved å sørge for at det blir tatt vare på av sine rettmessige foreldre.

– Jeg kan nemlig ikke påta meg noe forsørgerbidrag i denne saken, slår Doll fast, med klar melding til de som har valgt ham ut til å føre slekten videre. (ANB)

Artikkeltags