Mistet medsjåfør i bussulykken

Mandag kom ulykkesrapporten fra Statens havarikommisjon for transport etter ulykken som skjedde ved Øvergård i Balsfjord i mai i fjor.

Mandag kom ulykkesrapporten fra Statens havarikommisjon for transport etter ulykken som skjedde ved Øvergård i Balsfjord i mai i fjor. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Bussulykken i Balsfjord rammet busselskapet Cominor ekstra hardt. En av de to omkomne var sjåfør i selskapet.

DEL

Mandag kveld ble navnene på de to omkomne i ulykkesbussen frigitt. Det var 60 år gamle Otto Fredrik Ottemo fra Tranøy kommune og 49 år gamle Rolf Edvin Steinholt fra Salangen i Troms som mistet livet.

Rolf Edvin Steinholt var en av tre sjåfører som var med i bussen som var på vei fra Murmansk til Finnsnes i regi av den humanitære hjelpeorganisasjonen Aksjon Murmansk.

– Det er tungt for et busselskap å bli utsatt for en tragisk ulykke som dette. Ekstra tungt blir det når også en av våre gode kolleger var blant de som satt langt bak i bussen og forulykket, sier driftsdirektør Einar Seljevoll i Cominor til NTB.

Halv stang

Utenfor selskapets hovedkontor på Finnsnes vaiet flagget på halv stang. Søndag kveld møtte flere av de ansatte i selskapet opp til et orienteringsmøte.

– Nå skal ledelsen og ansatte gå gjennom hvordan vi kommer oss videre etter denne tragiske ulykken. Vi legger vekt på å støtte våre sjåfører, spesielt føreren av ulykkesbussen som nå føler skyld og ansvar for det som skjedde, sier Seljevoll.

Han gjør det også klart at selskapet vil følge opp passasjerene.

– Vi fortsetter å holde kontakten med passasjerene, men regner med at de etter hvert blir fulgt opp av hver enkelt kommune. I tillegg vil vi følge opp passasjerer med tanke på erstatningskrav, sier Seljevoll.

Ti skadd

Ulykken skjedde på E6 ni kilometer nord for Nordkjosbotn. Da var mer enn fire femdeler av den mer enn 1.500 kilometer lange bussturen fra Murmansk til Finnsnes gjennomført.

Ti personer ble fraktet til Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN). Ingen av dem hadde alvorlig skader, men to ble igjen på sykehuset til observasjon. Resten av passasjerene ble mandag ettermiddag sendt til Finnsnes for en halvtimes debrief ved Distriktsmedisinsk senter på Finnsnes i Lenvik.

Rundt halvparten av de 30 nordmennene på bussen er hjemmehørende i Finnsnes.

– Ulykken setter sitt sterke preg på Finnsnes. Den korte samlingen på helsesenteret ble preget av at flere av passasjerene har hatt relativt traumatiske opplevelser under og etter utforkjøringen søndag morgen, sier Lenvik-ordfører Geir Inge Sivertsen til NTB.

Berømmer innsatsen

Han berømmer både kommunens eget kriseteam og UNN som slo katastrofealarm og hadde 12 kirurgiske team rede til innsats før noen skadde var fraktet til Tromsø.

– Mitt inntrykk er at dette har blitt håndtert på en ytterst profesjonell måte i alle ledd. Lenvik er sterkt preget av det som har skjedd. Denne ulykken påvirker først og fremst de som var involvert i ulykken. Jeg personlig, og de fleste som bor på Finnsnes, kjenner noen som er berørte på en eller annen måte, sier ordføreren. (ANB-NTB)

Artikkeltags