Mulig vannskade etter brann

Det brant mandag ettermiddag i Astrup Fearnley-museets uferdige bygg på Tjuvholmen i Oslo.

Det brant mandag ettermiddag i Astrup Fearnley-museets uferdige bygg på Tjuvholmen i Oslo. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Kjelleren til det nye Astrup Fearnley-museet i Oslo kan ha fått vannskader etter brannen mandag.

DEL

Det var ikke kunst i bygget da brannen brøt ut.

Brannen rammet ikke den delen av bygget som skal huse det nye museet på Tjuvholmen, men et kontorbygg ved siden av, der et advokatfirma skal flytte inn.

På museets Facebook-side opplyser prosjektleder Petter Ruud i Astrup Fearnley AS at det er en mulig vannskade i kjelleren som er en del av utstillingslokalet.

Begrensede skader

– Det var en liten brann eller et branntilløp i et kontorbygg. Brannvesenet var raskt på stedet og slukket brannen. De materielle skadene er begrensede, forteller administrerende direktør Gunnar Bøyum hos byggherren, Tjuvholmen Utvikling, til NTB.

– Brannårsaken er ikke kjent, men mest sannsynlig skjedde det i forbindelse med byggearbeider. Det er ikke rapportert om skader, fortsetter Bøyum, som opplyser at bygningsarbeiderne først forsøkte å slukke brannen selv, men måtte gi opp på grunn av den sterke vinden. Brannen vil ikke få noe å si for framdriften i byggingen.

– Brant kraftig

Politiet fikk melding om brannen klokka 15.23. Den første meldingen fra brannvesenet var at det brant kraftig, opplyste operasjonsleder Sven-Martin Ege i Oslo politidistrikt til NTB. En halvtime senere hadde brannvesenet kontroll på flammene.

Personell fra alle nødetater ble etter brannmeldingen straks sendt til byggeplassen der det nye museumsbygget tar form. Det ble raskt etablert en samlingsplass for evakuerte. En rekke ambulanser og elleve brannbiler var på stedet, men til alt hell uteble katastrofen.

Brannvesenet valgte å rive deler av fasaden på bygget for å hindre spredning. Utover ettermiddagen ble brannvesenet på stedet med en stigebil og en mannskapsbil.

Ingen kunst

Astrup Fearnley-museet har siden 1. januar vært stengt på grunn av flyttingen til Tjuvholmen 29. september. Det nye bygget er tegnet av den verdenskjente arkitekten Renzo Piano.

– Vi har ikke flyttet inn i bygget, verken kunst eller mennesker. Så alle våre museumsansatte og all kunst er ok! forsikret Astrup Fearnley-museet i en Twittermelding.

Astrup Fearnley-museet er et privat kunstmuseum som ifølge Wikipedia disponerer en betydelig samling norsk og internasjonal kunst, med arbeider av blant annet Francis Bacon, Andy Warhol, Anselm Kiefer, Gerhard Richter, Bruce Nauman, Cindy Sherman og Damien Hirst. (ANB-NTB)

Artikkeltags