Nekter for å ha drept Brown

I denne gården bodde avdøde Willy Brown.

I denne gården bodde avdøde Willy Brown. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Den 21 år gamle rumeneren som er siktet for å ha drept Willy Brown (48) i Oslo, nekter fortsatt straffskyld.

DEL

Politiet gjennomførte søndag det første avhøret av 21-åringen etter at han ble pågrepet fredag ettermiddag. Han forklarte seg for flere etterforskere i rundt fire timer, men har altså ikke tilstått drapet.

– Han er samarbeidsvillig, men har ikke tilstått noe. Han forstår hvorfor politiet har en mistanke mot ham, men han erkjenner ikke straffskyld. Han stiller seg uforstående til siktelsen, sa 21-åringens forsvarer, advokat Amir Mirmotahari, til NTB etter at søndagens avhør var avsluttet i 20-tiden.

21-åringen avslo å la seg avhøre lørdag og viste til at han var medtatt og ute av form.

Får dokumenter mandag

Advokaten sier at han foreløpig ikke vet hvilke beviser politiet har mot hans klient.

– Vi vet ikke hva politiet sitter med. Vi får dokumentene mandag. I dag har det bare vært min klient som har forklart seg uten at det er fremlagt noen beviser fra politiets side. Derfor vet vi ikke hva de bygger sin mistanke på, sier Mirmotahari.

Advokaten legger til at det var god stemning under avhøret, og at 21-åringen oppførte seg rolig og greit.

Han kommer til å møte ham før mandagens fengslingsmøte i Oslo tingrett. Han vet foreløpig ikke hvor lenge politiet vil be om å få holde den siktede varetektsfengslet. 21-åringen, som er en kjenning av politiet, er siktet for forsettlig drap.

Drept hjemme

En av politiets teorier er at Brown dro fra puben Per på Hjørnet ved Oslo tinghus og hjem til seg selv sammen med en annen person som senere drepte ham.

Brown kom ikke på jobb mandag, og en kollega fant ham død mandag kveld i leiligheten hans i Schleppegrells gate på Grünerløkka.

Fredag ettermiddag ble rumeneren pågrepet i en leilighet i Oslo.

– Mistanken mot ham er styrket etter at han ble pågrepet, men det er fortsatt en del spørsmål vi ikke har fått svar på, sa politioverbetjent Grete Lien Metlid ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt til NTB lørdag. (ANB-NTB)

Artikkeltags