Nekter straffskyld for voldtekt

32-åringen blir fremstilt for varetektsfengsling fredag.

32-åringen blir fremstilt for varetektsfengsling fredag. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

32-åringen som er siktet for å ha voldtatt en 15 år gammel jente rett etter at han slapp ut på permisjon torsdag, nekter skyld i saken.

DEL

Mannen soner en lengre dom for seksualforbrytelser.

Den 32 år gamle mannen skal ha forgrepet seg på jenta samme dag som han slapp ut på permisjon, opplyser politiet. Voldtekten skal ha skjedd i Re i Vestfold torsdag formiddag.

Det var venner av 15-åringen som tipset politiet, og mannen ble pågrepet kort tid etterpå, skriver VG.

– Vi fikk informasjon fra vitner om hvor mannen kunne befinne seg, og pågripelsen skjedde helt uten dramatikk sier politiadvokat Lise Dahlhaug Øhrling i Vestfold politidistrikt.

Nekter kontakt

Mannens forsvarer, advokat Tor Even Gjendem, sier hans klient har nektet straffskyld i avhør med politiet. Overfor NTB utdyper politiadvokat Øhrling og sier 32-åringen nekter for å ha hatt kontakt med jenta.

– Jeg har bare hatt en kort telefonsamtale med min klient, og vi har ikke hatt noen grundig gjennomgang av saken. Jeg har også bare fått en muntlig orientering om siktelsen, sier Gjendem til VG.

32-åringen blir fremstilt for varetektsfengsling fredag. Gjendem har bedt om at dette skjer ved såkalt kontorforretning, det vil si at en dommer tar stilling til fengslingen uten at siktede, forsvarer eller aktor er til stede.

– Jeg vet ikke om det også innebærer at han samtykker til fengslingen, men det får vi vite fredag. Det kan rett og slett skyldes at forsvareren er opptatt på annet hold, forklarer Øhrling til NTB.

Dømt for overgrep mot 13 jenter

Forholdene mannen er dømt for tidligere, dreier seg blant annet om overgrep mot mindreårige, men politiet vil ikke gi noen nærmere detaljer.

– Jeg vet at det dreier seg om flere jenter, og at dommen er på ni år. Jeg har så langt ikke hatt tid til å lese gjennom hele dommen, sier Øhrling til NTB. Ifølge Dagbladet omfatter dommen voldtekt og andre overgrep mot til sammen 13 jenter, åtte av dem mindreårige.

Skogsområde

32-åringen og 15-åringen kom i kontakt via internett, og politiet tror han har kjørt rett fra fengselet til stedet hvor han møtte offeret. Derfra kjørte han til et skogsområde hvor han skal ha voldtatt henne.

Mannen satt i Berg fengsel i Vestfold da han fikk permisjon. Det er en åpen anstalt, men Øhrling sier de innsatte normalt ikke har tilgang til internett.

– Det er det vi har fått opplyst fra Kriminalomsorgen. Utover det kjenner jeg ikke til forholdene rundt soningen eller permisjonen. Detaljene rundt hvordan han har kommet seg på nett er noe vi må finne ut av i den videre etterforskningen av saken, sier Øhrling til NTB.

Samtidig opplyser fengselsledelsen at 32-åringen har hatt begrenset tilgang til internett på anstalten.

– Han har hatt det fordi han fulgte et utdanningsløp i fengselet. Vi har en egen nettløsning som skolesenteret benytter, med et filter som gjør at de innsatte ikke har tilgang til ulike sosiale medier, sier fengselsleder Ole Kristoffer Borhaug ved Berg fengsel til VG. Borhaug sier mannen også kan ha kommet seg på nett under tidligere permisjoner. (ANB-NTB)

Artikkeltags