Nordmann tapte VM i monopol

Artikkelen er over 14 år gammel

Nordmannen Bjørn Andenæs kom seg helt til finalen i VM i monopol i Tokyo i helgen, men måtte se seg slått da han landet på Tennessee Avenue og måtte punge ut med over 6.000 kroner i leie til motspillerens hoteller.

DEL

Det var spanjolen Antonio Zafra Fernandez (36) som vant den prestisjetunge VM-tittelen, etter å ha bygget seg opp en formue fra bare 10.00 kroner i monopolpenger, og skruppelløst tvunget tre andre medspillere ut i konkurs.

Etter noen runder i nådeløs spenning sto bare Fernandez og Andenæs igjen, men nordmannen fikk sin skjebne beseglet på Tennesse Avenue, der Fernandez hadde bygd opp en hel liten hotellkjede og kunne «cashe» inn over 6.000 kroner i leie.

Fondsmegleren fra Oslo eide alle jernbanelinjene, men hadde lite penger igjen, og sier han etter hvert skjønte at spillet var tapt.

– Rundt 20 minutter før jeg tapte, skjønte jeg at jeg at spillet var over. Jeg kastet bare terningen. Andre plass høres flott ut, men det er så langt fra å være seierherre, sier en skuffet Andenæs til nyhetsbyrået AP.

Spanjolen Fernandez kunne derimot stikke av med seierspremien på rundt 100.000 kroner, like mye penger som det finnes i banken i monopolspillet totalt.

Spillere fra totalt 38 land har deltatt i verdensmesterskapet i helgen. De fire finalistene hadde høyest poengsum fra de kvalifiserende rundene fredag. Andenæs danket ut den regjerende verdensmesteren fra Japan og den amerikanske mesteren i finalespillet.

Artikkeltags