Ny leder i Bondelaget

Nils T. Bjørke fra Voss i Hordaland er valgt som ny leder i Bondelaget. Til daglig driver Bjørke med melkeproduksjon og travhestoppdrett på Voss.

Nils T. Bjørke fra Voss i Hordaland er valgt som ny leder i Bondelaget. Til daglig driver Bjørke med melkeproduksjon og travhestoppdrett på Voss. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Nils T. Bjørke ble fredag valgt til ny leder i Norges Bondelag.

DEL

Det var ingen motkandidat til ledervervet. Bjørke fra Hordaland ble valgt med 140 stemmer, men 25 delegater stemte blankt, skriver Nationens nettutgave.

Bjørke tar over etter Pål Haugstad, som gikk av som leder etter bare ett år. Han trakk seg som kandidat etter å ha gitt klart uttrykk for at han ble presset ut av den øvrige ledelsen.

Årsmøtet valgte Berit Hundåla fra Nordland til første nestleder og Brita Skallerud fra Akershus til andre nestleder. De fikk henholdsvis 159 og 135 stemmer.

Manglende tydelighet i jordbruksforhandlingene var bakgrunnen for at flere styremedlemmer i Bondelaget var skeptiske til om Haugstad var rett person til å lede Bondelaget. Det kom fram under valget av ny ledelse på årsmøtet i Bodø fredag formiddag.

– Det var en demning som brast, sa avtroppende nestleder Eli Reistad om hvorfor hun hadde rådet Haugstad til å gå av.

Hun fikk støtte i sitt syn av avtroppende styremedlem Steinar Klev. Han hadde skiftet standpunkt under prosessen, og kom til at Haugstad burde gå av, til tross innstillingen fra valgkomiteen. (ANB-NTB)

Artikkeltags