Ny rapport innen 10. april

Wenche Elizabeth Arntzen og Arne Lyng er oppnevnt som dommere i rettssaken mot terrorsiktede Anders Behring Breivik. Her sammen med Sorenskriver Geir Engebretsen.

Wenche Elizabeth Arntzen og Arne Lyng er oppnevnt som dommere i rettssaken mot terrorsiktede Anders Behring Breivik. Her sammen med Sorenskriver Geir Engebretsen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

De rettspsykiatrisk sakkyndige som skal foreta en ny vurdering av Anders Behring Breivik, har fått frist til 10. april med å levere sin rapport.

DEL

For en uke siden bestemte Oslo tingrett at psykiaterne Agnar Aspaas og Terje Tørrisen skal foreta en ny vurdering av Breiviks psyke. Fredag ble det kjent at de to får samme mandat som Torgeir Husby og Synne Sørheim hadde de da utarbeidet den første rapporten, melder NRK.

– Mandatet er nøyaktig det samme som de forrige sakkyndige fikk - et såkalt standardmandat, sier tingrettens informasjonssjef, Irene Ramm.

Beslutningen om å oppnevne nye sakkyndige kom etter at det har vært mye og til dels heftig debatt omkring den første rapporten. Den konkluderte med at massedrapsmannen var psykotisk og ikke strafferettslig tilregnelig. (ANB-NTB)

Artikkeltags