Gi hagemøblene dine et strøk

Vinudsmalingen dekker godt på alle kanter og blir hard slik at møblene tåler å flyttes på.

Vinudsmalingen dekker godt på alle kanter og blir hard slik at møblene tåler å flyttes på. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Derfor er det best å bruke dør- og vindusmaling.

DEL

Malingen dekker godt på alle kanter og blir hard slik at møblene tåler å flyttes på. Ved å male stoler og bord på terrassen eller balkongen i en sprek og sommerlig farge, setter du en ekstra piff på utelivet.

Sprekker og blir sprø

Uansett om møblementet er malt fra før eller ikke, er forvask viktig. Rengjør og skyll grundig, og slip deretter lett vekk døde og løse trefibre. Før vindusmalingen påføres, grunnes treverket med en tregrunn.

– Vi anbefaler å bruke dør- og vindusmaling til hagemøbler. Den har god dekk og en hard malingfilm, sier Thomas Sundmoen hos Flügger.

– Unngå å bruke rene oljemalinger, alkyder, til utemøbler. Denne malingen sprekker lett opp og blir sprø når underlaget beveger seg med fuktforandringer, sier Jostein Brekka i verktøyleverandøren Jordan.

Mer dekk med alder

Også møbler som tidligere er behandlet med en transparent behandling, men er blitt stygge med økt alder, kan få nytt liv med litt maling.

– Alderen setter spor, også i beiset og dekkbeiset treverk. Ved å behandle møblene med en gradvis mer dekkende overflatebehandling, lar du møblene leve lenge. Du har kanskje kjøpt beisede møbler, som etter noen år begynner å se slitte ut, og behandlingen ujevn. Da kan dekkbeis være et alternativ, før de igjen aldres og da påføres en dekkende maling, sier Per Lund Nielsen i Butinox Futura. (ANB)

Artikkeltags