Vi ferierer i luksusbiler

Å leie for eksempel en Porsche 911 koster rundt 3.100 kroner per dag i Tyskland.

Å leie for eksempel en Porsche 911 koster rundt 3.100 kroner per dag i Tyskland. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Nordmenn punger ut for å leie større og dyrere modeller.

DEL

Å leie en Porsche eller Maserati betraktes som en opplevelse i seg selv på reisen i utlandet. 8 av 10 nordmenn vil leie en eller annen personbil i ferien, ifølge en fersk undersøkelse.

På Autobahn

Luksusbiler er det segmentet som har størst økning. Det å leie for eksempel en Porsche 911 koster rundt 3.100 kroner per dag i Tyskland.Nordmenn går dermed mot trenden i øvrige Europa og leier både større og dyrere bilmodeller med høyere leiepriser.

– De som leier luksusbiler mener det er verdt pengene. Interessen har økt for å leie for eksempel en Porsche 911 og kjøre på autobahn i Tyskland eller for å leie kabrioleter som Maserati Grand Sport eller Audi A5 på den franske rivieraen, sier markedssjef Ellen Wolff Andresen i Ticket.

Aktiv ferie

At interessen for å leie personbil på reisen øker, har sammenheng med den allmenne trenden om at man ønsker en aktiv ferie med mange ulike opplevelser. De mest populære landene å leie bil i er Spania, Italia og USA.

– Spania er fortsatt det mest populære landet å leie bil. Landet er sommerens mest populære reisemål samtidig som det er billig å leie bil der. Det er også mange fine utfluktssteder som egner seg godt for bil, sier Wolff Andresen.

Flere byer

Stadig flere reiser til USA byer som for eksempel Los Angeles, San Francisco, Fort Lauderdale, Miami og Orlando. USA er svært bilvennlig, og mange kombinerer flere av de populære byene på USA-reisen ved å benytte seg av leiebil.

– Å reise til USA er en drøm for mange, og mange vil gjerne leie bil og reise rundt. Økningen i antall reisende til USA er med på å øke interessen for leiebil i ferien, mener markedssjefen. (ANB)

Artikkeltags