Ta en harryhandel – med fly

Ullared-kjendisen Morgan (til høyre) blir med på flyturen fra Tromsø til Ullared. Det blir imidlertid ikke Ola-Conny.

Ullared-kjendisen Morgan (til høyre) blir med på flyturen fra Tromsø til Ullared. Det blir imidlertid ikke Ola-Conny. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Setter opp «harrycharter-fly» fra Tromsø, Bergen og Trondheim.

DEL

[Nord24]  Det svenske varehuset Gekås Ullared er blitt nærmest ikonisk etter at TV-serien med samme navn har rullet og gått på TV Norge.

Serien har omtrent 200.000 seere per episode her til lands, og kjøpesenteret har om lag 130.000 norske kunder i året.

Senteret er ett av verdens største varehus og har fem millioner kunder i året.

Ifølge Stavanger Aftenblad benytter mange deler av sommerferien sin her for å handle inn til husholdningen for et helt år i slengen, i tillegg til å gjøra unna hele julehandelen.

Braksuksess i vest

Svenskehandel, som daværende landsbruksminister Lars Sponheim omdøpte til harryhandel, har stort sett vært et østlands- og trønderfenomen.

Tromsøværinger må belage seg på en fire timers kjøretur til Bjørkliden for å finne det nærmeste kjøpesenteret, av avstand som legger en demper på antallet «harryturer» i året.

Det vil selskapet Let's Travel gjøre noe med. Nå setter de opp charterfly fra Tromsø til Ullared. De setter samtidig opp fly fra Bergen og Trondheim.

- Vi gjorde det samme i Stavanger, og det ble en kjempesuksess. Alle billettene var revet bort på ti timer, og det samme ble billettene til ekstraflyet vi satte inn. Da tenkte vi at også tromsøværinger måtte være interessert i dette, i og med at avstandene til Sverige er så store, forteller Jun Bjørnbekk, daglig leder for Let's Travel til Nord24.

Vurderer ekstrafly

Charterturen fra Tromsø går av stabelen 23. oktober, med hjemkomst dagen etter. Flytiden til Ullared er omtrent to timer og et kvarter.

- Vår pakke inkluderer blant annet flyreise, overnatting med frokost, transport, shoppingbag med plass til 30 kilo varer. Det er en fin anledning til å gjøre unna julehandelen og samtidig skjemme seg bort selv, mener Bjørnbekk.

Blir interessen fra tromsøværingene stor nok, vil Let's Travel også vurdere å sette opp ekstrafly.

- Vi får se hvordan dette blir mottatt, men det er absolutt aktuelt, sier Bjørnbekk.

Med på flyet vil også Ullared-butikkmedarbeideren Morgan være. Han og makkeren Ola-Conny er blitt superkjendiser i hele Skandinavia etter TV-serien om varehuset de jobber i. (ANB)

Artikkeltags