Her ser de mest TV-sport

Skagerak Arena er hjemmebanen til Odd. Det er i klubbens hjemfylke, Telemark, at folk ser mest sport på TV.

Skagerak Arena er hjemmebanen til Odd. Det er i klubbens hjemfylke, Telemark, at folk ser mest sport på TV. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Sjekk også i hvilke fylker de ser minst sport på TV.

DEL

Folk fra Telemark ser mest sport på TV, ifølge en undersøkelse Ipsos MMI har utført for TV-distributøren RiksTV. Ingen andre fylker kan måle seg med interessen for TV-sport som den telemarkingene har. I Sogn og Fjordane har de minst interesse for TV-sport.

51 prosent av telemarkingene svarer «Jeg ser ofte idrett på TV». Nærmest telemarkingene kommer sørtrønderne. Der svarer 39 prosent «Jeg ser ofte idrett på TV».

18 prosent av telemarkingene svarer «Jeg ser av og til idrett på TV». Tilsvarende tall fra Sør-Trøndelag er 42 prosent. Og mens 19 prosent av sør-trønderne svarer «Jeg ser aldri idrett på TV», så svarer 30 prosent av telemarkingene det samme.

– Telemarkingene er mest opptatt av langrenn og skiskyting. Norsk fotball kommer også høyt opp i motsetning til i en del andre fylker.

Sogn og Fjordane er størst i kategorien «Jeg ser aldri idrett på TV». Hele 39 prosent svarer nettopp det. I Hedmark svarer 38 prosent «Jeg ser aldri på idrett på TV», mens 37 prosent i Vestfold svarer tilsvarende.

Mellominteressen er størst i Finnmark hvor 77 prosent svarer «Jeg ser av og til idrett på TV». I Nordland svarer 68 prosent tilsvarende. (ANB)

Artikkeltags