Orgasmens dag

Av
Artikkelen er over 15 år gammel

Fredag kan du feire verdens internasjonale orgasmedag, startet av en amerikaner. Det finnes nemlig en dag og en feiring til alle anledninger. Eller hva sier du til verdens sjongleringsdag, verdens salatdag eller verdens tenkedag?

DEL

8. august er innstiftet som verdens orgasmedag, og ble feiret med stort oppstuss flere steder i verden i fjor sommer. Selve dagen ble startet for fem år siden av kunstneren Alex Hirka fra Vermont i USA.

– Vi trenger å feire seksualitet og nytelse. Hvis det kan være en egen dag for suragurk, så kan det jammen være en dag for orgasme også, sier Alex Hirka til Dagsavisen.

Sexmesser

8. august ble valgt fordi han syntes sommeren manglet en høytid, og fordi partneren Laurie har bursdag den dagen. I flere land arrangeres det sexmesser og stands på orgasmedagen.

Selv skal Alex feire dagen i Canada. Målsetningen er at dagen feires i et nytt land for hvert år. På Kondomeriet i Oslo har de ikke hørt om orgasmedagen, men synes absolutt det er noe å feire.

– Hos oss er det jo egentlig orgasmedag hver dag. Men man kan godt ha en egen dag, det er jo bare flott at man feirer orgasmen, smiler direktesalgsansvarlig Therese Werner i Kondomeriet AS.

Skaper oppmerksomhet

Hvert eneste år feires det dager for nær sagt alle temaer. FN-dagen 24. oktober er velkjent for de fleste. Men FN feirer også et tjuetall andre internasjonale dager i løpet av året. De står bak dager som verdens flyktningdag og verdens morsmålsdag.

– Det er en fin anledning til å skape oppmerksomhet rundt temaer som vi synes er viktige, sier informasjonskonsulent Anne-Merethe Pedersen i FN-sambandet i Norge.

Men ikke alle verdensdagene har like store feiringer som kvinnedagen og antirøykedagen. Verdens sjongleringsdag den 15. juni er det mindre blest om.

– Nei, jeg feirer ikke den. Jeg har jo hørt om noen som feirer den internasjonalt, men jeg har ikke gjort. Kanskje det var en idé, sier sirkusdirektør Jan Ketil Smørdal, kanskje Norges mest kjente sjonglør.

For ti år siden etablerte Opplysningskontoret for frukt og grønt den store norske epledagen den 17. oktober.

Artikkeltags