Overføres til 17 domstoler

Når rettssaken mot Anders Behring Breivik starter 16.april, vil den blir overført til 17 domstoler rundt om i landet. Bildet er fra siste fengslingsmøte, og viser Breivik sammen med sine forsvarere, Vibeke Hein Bæra og Geir Lippestad.

Når rettssaken mot Anders Behring Breivik starter 16.april, vil den blir overført til 17 domstoler rundt om i landet. Bildet er fra siste fengslingsmøte, og viser Breivik sammen med sine forsvarere, Vibeke Hein Bæra og Geir Lippestad. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Ny fiberoptikk skal sikre overføring av 22. juli-rettssaken til 17 domstoler rundt om i landet.

DEL

Rettssaken overføres via domstolenes interne nett. Nettet er allerede etablert, men ved de fleste domstolene er det nødvendig å oppgradere ved å legge ny fiberkabel, forteller seniorrådgiver Reidar Bruli i Domstoladministrasjonens IKT-avdeling.

– Vi ønsker et enkelt og robust nett, med færrest mulig feilkilder. Derfor har vi valgt vekk internett, og satser på domstolenes eget, lukkede nett, sier Bruli til NTB.

Rettssaken etter terrorangrepene 22. juli begynner i Oslo tingrett 16. april, og er ventet å vare i ti uker. Den vil også bli overført til 17 rettslokaler, fra Alta i nord til Kristiansand i sør, med adgang for pårørende og etterlatte.

Både støttegruppen og bistandsadvokater har bedt om en slik ordning.

– Oslo tingrett har bedt om overføring i HD-kvalitet. Det blir ikke noe problem når fiberkablene er på plass, sier Bruli.

Overføringene krever en del tekniske installasjoner. Den største utfordringen har vært tidspresset med å få det på plass, sier Bruli.

– Men arbeidet er godt i rute. 30. mars skal alt være på plass, sier han.

Utgiftene til oppgradering av nettet dekkes over domstolenes ordinære driftskostnader.

I tillegg til de 17 rettslokalene rundt om i landet, skal rettssaken overføres til pårørendesenter og pressesenter i Oslo. (ANB-NTB)

Artikkeltags