Prinsebesøk i solskinn

Dronning Sonja, Camilla Parker Bowles, prins Charles og kong Harald på Akershus festtning tirsdag ettermiddag.

Dronning Sonja, Camilla Parker Bowles, prins Charles og kong Harald på Akershus festtning tirsdag ettermiddag. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Kong Harald og dronning Sonja tok imot prins Charles og Camilla Parker Bowles i strålende solskinn på Akershus festning tirsdag ettermiddag.

DEL

Solide håndtrykk og gode klemmer ble delt ut da prins Charles (63) og Camilla Parker Bowles (64) ankom Norge på Oslo Lufthavn Gardermoen tirsdag. Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit tok imot prinsen av Wales og hertuginnen av Cornwall på den røde løperen etter at flyet deres landet klokken 13.40 på Gardermoen.

Et hektisk tredagersprogram venter prinseparet i Norge. Den første dagen vil paret blant annet være til stede under kransenedleggelse ved nasjonalmonumentet på Akershus festning. De skal også møte ungdommer som overlevde Utøya-tragedien, før dagen avsluttes med middag på slottet.

Den andre dagen av besøket vil paret i all hovedsak befinne seg i Bergen.

I Vestlandets hovedstad vil paret blant annet få omvisning og være på konsert og mottakelse i Haakonshallen, samt omvisning på Bryggen i Bergen.

Torsdag vil Charles og Camilla få en omvisning på kunstindustrimuseets utstilling «Kongelige reiser 1905-2005», der de får kong Harald og dronning Sonja som omvisere.

Besøket er en del av en skandinavisk rundreise for å markere at det er 60 år siden dronning Elisabeth II overtok tronen.

Torsdag reiser prins Charles og Camilla til Sverige før turen går videre til Danmark. (ANB-NTB)

Artikkeltags