Reagerer på 17. mai-betaling

Vibecke Marsdal (t.v.) og Heidi Asphjell Aasli i 17. mai-komiteen ved Neskollen skole innfører ny betalingsordning på dagens skolearrangement, til ulike reaksjoner.

Vibecke Marsdal (t.v.) og Heidi Asphjell Aasli i 17. mai-komiteen ved Neskollen skole innfører ny betalingsordning på dagens skolearrangement, til ulike reaksjoner. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

NES: Alle som vil inn på Neskollen skole, og samtidig smake på kakene, må kjøpe billett ved inngangen. Dårlig løsning, mener Foreldreutvalget for grunnopplæringen.

DEL

[RB.NO]

I stedet for å ta betalt per kakestykke og kaffekopp, planlegger 17. mai-komiteen i Foreldrenes Arbeidsutvalg (FAU) ved Neskollen skole 17. mai å selge buffébilletter ved inngangen.

– 17. mai-feiringen her begynner å bli et stort arrangement, som krever mye logistikk og organisering. I fjor ble det ganske kaotisk, derfor har vi valgt å gjøre noen praktiske endringer i år, sier leder av FAUs 17. mai-komité ved Neskollen skole, Heidi Asphjell Aasli, til Romerikes Blad.

Med drøyt 500 elever er Neskollen skole i dag kommunens største, etter at den de siste to årene har overtatt elevene fra de nedlagte skolene Vormsund og Udnes.

I dag venter FAU at mellom 1.500 og 2.000 mennesker vil delta på utendørsfeiringen av nasjonaldagen ved Neskollen skole.

Alle som ønsker å forsyne seg med kaker, smørbrød eller kaffe må kjøpe billett ved inngangen. Prisen er 50 kroner for voksne og 30 kroner for barn.

– Tanken med en slik betalingsordning er at alle kan forsyne seg av kaker og kaffe, som en buffé. Man betaler en fast sum en gang og spiser og drikker det man ønsker. Da slipper man mye kaos og at håndtering av mange enkeltbetalinger rundt matbordene, forklarer Aasli.

I utgangspunktet ville FAU at alle deltakere skulle betale for å komme inn, uavhengig av om de ønsket kaker, smørbrød eller kaffe, men med mulighet for å forsyne seg.

Romerikes Blad ble kontaktet av foreldre som mente ordningen ville være ekskluderende.

– Hvis man som man ofte gjør og har med seg besteforeldre, tanter og onkler vil dette bli en utrolig kostbar seanse. Det mange reagerer på er at man blir påtvunget dette og da ekskluderer noen. Det vil ikke være frivillig å bruke disse pengene, sier en forelder.

Etter at Romerikes Blad og lokalavisen Raumnes kontaktet FAU med spørsmål om betalingsordningen, ombestemte de seg.

Les hele saken her!

Artikkeltags