Resultatløst søk etter Sigrid (16)

Engasjementet for å finne den Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) er enormt.

Engasjementet for å finne den Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) er enormt. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Til tross for stor innsats både fra politiet og over 400 frivillige, var 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne fortsatt ikke funnet mandag kveld.

DEL

Siste kjente spor etter Oslo-jenta er en tekstmelding hun sendte en venn cirka ett kvarter etter midnatt natt til søndag.

Politiet sperret sent mandag kveld av et område på Skullerud etter at det ble gjort funn. Men det er usikkert om noen av funnene kan knyttes til forsvinningssaken.

Leteaksjonen fortsatte utover natten. Men alle frivillige ble rundt midnatt sendt hjem.

– I dette dårlige været er det ikke forsvarlig å la frivillige privatpersoner gå rundt i ulendt terreng og lete etter den savnede 16-åringen, sier politiets innsatsleder Lasse Alver til NTB.

Hørt skrik

16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne var på vei hjem fra en venninne da hun forsvant natt til søndag. Skoene og mobiltelefonen hennes ble funnet like ved en barnehage rett ved hjemmet hennes. Det ble dessuten hørt skrik i området i perioden da hun forsvant.

– Vi jobber fortsatt bredt og holder alle muligheter åpne, sier politiinspektør Hanne Kristin Rodhe i Oslo-politiet til NTB mandag kveld.

Hun sier at søket etter 16-åringen dessverre er resultatløst, og at etterforskerne nå forsøker å danne seg et bilde av Sigrid for å komme nærmere en løsning. Parallelt er store politistyrker og svært mange frivillige i sving med å lete etter 16-åringen.

Mandag kveld møtte mer enn 400 frivillige fram i øsende regnvær utenfor Østensjø skole.

– Det er fortvilende, det er ikke håpløst. Det er bare forbanna vanskelig, sa Bengt Eriksen som koordinerer den frivillige innsatsen.

Det ble mandag kveld også lett på privat initiativ i utkanten av Oslo, ved Vinterbro, på Nesodden og på Fornebulandet.

– En av oss

Tre av de frivillige kom rett før midnatt til Skullerudstua der politiet har opprettet sin base.

– Vi har vært ved Grønmo, men ble stanset der oppe nå, sier Ida Tønseth til NTB. Sammen med Mats Arnesen meldte hun seg som frivillig mandag ettermiddag. Også Anders Marcussen fra Oppsal hadde vært med og lett oppe ved Grønmo.

De tre orker knapt å tenke på hvordan familien til den savnede 16-åringen har det, men håper det varmer litt at så mange stiller opp og bryr seg.

– Jo flere som stiller opp jo bedre er det, sier Ida Tønseth.

Hun mener valget om å delta i søket var enkelt å ta.

– Det kunne vært noen vi kjenner, eller meg for den sakens skyld dette handlet om, sier hun.

Alle tre har tenkt å fortsette letingen tirsdag.

– Ja, absolutt, hvis det er behov, sier Mats Arnesen.

– Gå etter magefølelsen

Tidligere mandag ba Eriksen de frivillige bruke magefølelsen.

– Vi har lett og vi har lett og vi har ikke funnet noen ting. Ja, for hvorfor skal vi til disse stedene? Jo, vi sitter og gjetter da, i fortvilelsens navn. Vi har fortsatt ingenting annet enn en savnet jente på 16 år, med blågrønn hettegenser, grå singlet, olashorts, en brun veske og et gullsmykke med fjær: Sigrid Schjetne.

Eriksen oppfordret alle til å lete der de mente det kunne være mulig å finne 16-åringen.

– Gå gjerne der dere har en magefølelse på at dere kan finne noe. Det vi har gått etter, det er steder der vi som er så enkelt utrusta har tenkt at dette måtte være et sted der det ville vært lurt å kjøre til for å opptre uforstyrret med grusomme, sjuskete tanker. Parkeringsplasser med skogholt, svære havneområder. Vi har vært så mange steder nå, sa han.

Familien rammet igjen

Blant de frivillige på Østensjø mandag var også Roy Schjetne, onkel til Sigrid Schjetne. 22. juli i fjor mistet han og kona sønnen Fredrik på Utøya.

– Dette bare må gå bra. Sigrid må finnes i live, sier Roy Schjetne. Han sier han håper lokalsamfunnet fortsatt er der, hvis det ikke søket etter Sigrid fører fram.

– Så lenge vi står i det så takler vi dette relativt greit, så lenge det skjer ting. Men hvordan det går hvis vi ikke lykkes, og når ting blir rolig rundt oss, det vil jo bare tiden vise, sier han til NTB.

(ANB-NTB)

Artikkeltags