Rømmer etter tsunami-varsel

Stranda i Patong er nå evakuert etter tsunami-varsel ved 11-tida norsk tid i dag, melder Stig Utheim fra Averøy. Folk har rømt opp i høyden. Dette bildet ble tatt i februar.

Stranda i Patong er nå evakuert etter tsunami-varsel ved 11-tida norsk tid i dag, melder Stig Utheim fra Averøy. Folk har rømt opp i høyden. Dette bildet ble tatt i februar. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

– Her rømmer folk fra stranda og opp i høyden etter tsunami-alarmen. Det forteller averøyingen Stig Utheim som bor i Patong i Thailand.

DEL

[Tidens Krav] – Jeg befinner meg nede på stranda og her er det så godt som folketomt. De eneste jeg kan se, er politifolk og en og annen journalist, fortalte Utheim på telefon til Tidens Krav ved 12.30-tida.

Evakuering

Han anslo da at det var gått om lag halvannen time siden tsunami-alarmen ble utløst og evakueringen av lavereliggende områder ned mot sjøen begynte.

Etter den store tsunamien som tok hundretusener av liv i jula 2004, er det nå bl.a. satt opp tyfoner og høyttalere som varsler i tilfelle en ny tsunami.

– Denne alarmeringen har fungert, og folk er i ferd med å rømme unna. Men vi har hatt god tid, for opplysningene vi har fått, går ut på at en eventuell bølge ikke vil slå inn her før ved 18-tida lokal tid, sier Utheim.

Det tilsvarer klokka 12.00 norsk tid, et tidspunkt som var passert med en halv time da TK snakket med ham.

Han forteller at selv om turistsesongen nå er litt på hell, så er det tusener på tusener som hver dag fortsatt slikker sol på den fire kilometer lange stranda i byen der han og kona Warin driver restaurant.

Siste nytt

I en ny telefonsamtale med Tidens Krav klokka 13.50, fortalte Stig Utheim at han hadde mottatt sms-varsel fra en thailandsk tsunami-sentral om at tsunami-alarmen ville bli avblåst om 40 minutter dersom det ikke kom inn en flodbølge i mellomtida.

Det betyr at faren er over klokka 14.30 norsk tid, eller klokka 20.30 thailandsk tid.

– Nordmøringene sitter nå her i restauranten hos meg og tar seg en forfriskning. Forholdene har roet seg og vi slapper av og ser hva som skjer, avslutter Utheim. (ANB)

Artikkeltags