Så Breivik seks minutter før smellet

Vitnet er sikker på at han så den terrorsiktede 32-åringen utkledd som politimann seks minutter før smellet og at han også var bevæpnet med en pistol.

Vitnet er sikker på at han så den terrorsiktede 32-åringen utkledd som politimann seks minutter før smellet og at han også var bevæpnet med en pistol. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Da Anders Behring Breivik hadde parkert bombebilen utenfor Høyblokka i Regjeringskvartalet, var han iført hjelm, visir og beskyttelsesklær, har et vitne forklart til politiet.

DEL

Vitnet er sikker på at han så den terrorsiktede 32-åringen utkledd som politimann seks minutter før smellet og at han også var bevæpnet med en pistol, melder NRK.

De seks minuttene har NRK kommet fram til ved å gå ruta som vitnet gikk fra han skal ha møtt Breivik til han hørte smellet. Dette vitnet varslet politiet like etter bomben eksploderte.

Grunnen var at han reagerte både på mannens utseende og det faktum at han kjørte mot kjøreretningen i Møllergata. Vitnet noterte seg derfor bilens registreringsnummer.

Det siste hjalp politiet til å finne ut hvem gjerningsmannen på Utøya trolig var før Breivik ble tatt. Politiet kontaktet utleiefirmaet bilen var registrert på og fikk oppgitt navnet. (ANB-NTB)

Artikkeltags