Samtykker til fengsling

Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Mannen i 30-årene som meldte seg for politiet etter overfallet på en politimann i Oslo, vil fredag samtykke til varetektsfengsling.

DEL

Det opplyser hans forsvarer.

Den siktede er tidligere straffedømt for en rekke alvorlige voldssaker, og han regnes som en sentral person i overfallet på politimannen på Majorstuen i Oslo natt til søndag, skriver VG.

Mannen var etterlyst av politiet i saken, og tirsdag meldte han seg.

– Han fremstilles for varetektsfengsling fredag. Vi kommer til å begjære ham fengslet i fire uker, sier politiadvokat Jorid Kile Berg i Oslo politidistrikt til VG. Hun legger til at det vil bli begjært at fengslingsmøtet går for lukkede dører.

Mannen i 30-årene som er siktet for vold mot offentlig tjenestemann, kommer til å samtykke til fengslingen, ifølge forsvarer Øivind Sterri.

Både 26-åringen som onsdag ble varetektsfengslet for to uker, og mannen i 30-årene er tidligere dømt for vold, ran og narkotikaforbrytelser. Sistnevnte er blant annet straffedømt for blind vold.

Politiet vil ikke utelukke at det kan komme flere pågripelser i saken.

– Vi har ikke helt klart for oss hvor mange som kan være en del av dette, sier Berg til avisen.

Kort tid etter at to sivilkledde politifolk hadde pågrepet en person på utestedet Trafalgar i Hegdehaugsveien natt til søndag, ble den ene politimannen angrepet bakfra. Politimannen i 30-årene ble sparket og slått mens han lå på bakken. Han fikk alvorlige skader og ble påført fire beinbrudd i ansiktet. (ANB-NTB)

Artikkeltags