Skal avvikles innen tirsdag

Lederen av Bjerke bydelsutvalg tror de fleste vil dra fra Årvoll i løpet av helgen.

Lederen av Bjerke bydelsutvalg tror de fleste vil dra fra Årvoll i løpet av helgen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Lederen av Bjerke bydelsutvalg sier eierne av tomta på Årvoll har gitt beskjed om at romfolk-leiren må være avviklet innen tirsdag. Han tror mange vil dra i løpet av helgen.

DEL

Fredag formiddag var det fortsatt stille og rolig ved leirområdet. Et par biler kjørte ut og inn av leiren, men ingenting tydet på at romfolket hadde begynt å pakke sammen.

Ifølge Steinar Arnesen (Ap), som leder Bjerke bydelsutvalg, vil imidlertid dette skje veldig snart. Han viser til en samtale med entreprenøren som er deleier av området.

– Jeg har nettopp pratet med Albert Kr. Hæhre, og han sier at leiren er i ferd med å stenges, sier Arnesen til NTB.

Tirsdag

Ifølge Arnesen er Hæhre og den andre eieren, Vanessa Quintavalle, blitt enige om at leiren skal være fjernet innen tirsdag.

– Mange kommer til å dra i løpet av helgen, sier han.

Torsdag uttrykte både ledelsen i bydel Bjerke og Hæhre at de så med bekymring på at antall personer øker i romleiren på Årvoll og ga beskjed om at leiren skulle avvikles i løpet av fredag.

I et brev til daglig leder i Årvoll eiendom, Vanessa Quintavalle, skrev styreleder Albert Kr. Hæhre at styret i eiendomsselskapet vil overta håndteringen av saken hvis ikke en plan for avvikling var på plass innen fredag klokka 10.

Nå tyder opplysningene på at romfolket får helgen på seg til å flytte.

Nabo-søksmål

En gruppe naboer på Årvoll truet tidligere i uken med søksmål dersom ikke eierne av tomta stanset leiren. Naboene skrev i et brev til Hæhre at støy, forurensing, sjenerende trafikk og amper stemning gjør at de nå må ta affære.

Enkelte beboere har de siste dagene vært til stede ved leiren og tydelig uttrykt misnøye med romfolkets inntog.

Drude Sandsmark, som bor i de nedre delene av Årvoll, mener imidlertid at mye av kritikken mot leiren er uberettiget.

– Når jeg ser ned fra toppen der oppe, så ser det veldig ryddig og ordentlig ut. Når de nå har de blitt tilbudt denne leiren, så synes jeg at de bør få bli dersom de ønsker det. Skal de jages, må de få et annet sted å bo, sier hun. (ANB–NTB)

Artikkeltags