Skremte bjørn med Beatles

TØFFING: Olga Strøm beholdt roen. Her sammen med sønnene Marcus (t.v.) og Jan Erik som egentlig skulle være med på moltturen.

TØFFING: Olga Strøm beholdt roen. Her sammen med sønnene Marcus (t.v.) og Jan Erik som egentlig skulle være med på moltturen. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Om det var sangstemmen eller det faktum at det var Beatles som sto på repertoiret er uklart. Men Bamse stakk da Olga begynte å synge.

DEL

Olga Strøm fra Tunnsjø i Nord-Trøndelag plukket multer da hun ble skremt av et bjørnebrøl like ved. Dermed begynte hun å synge.

Da hun nærmet seg enden på multemyra hun hadde ventet på at skulle modnes i en uke, fikk hun seg en skikkelig støkk.

– Det var et skikkelig høyt rål som fikk det til å gå kaldt gjennom meg. Vi har jobbet mye med hvordan man skal takle et møte med bjørn gjennom skolen og i nærmiljøet, så jeg klarte å beholde roen, sier hun til Namdalsavisa.

Hun stoppet opp og så seg rundt, men brølet kom fra bak en busk som sto åtte-ti meter unna.

Sang Beatles

Strøm sier bjørnebrølet ikke var å ta feil av. Hun har tidligere sett bjørn både i fangenskap og i vill tilstand.

– Men ikke så nært! Jeg snakket med naboen som er sauebonde, og han mente at bjørnen må ha ligget og hvilt og plutselig merket at jeg kom, derav brølet, sier hun.

– Jeg måtte jo gjøre meg ferdig med myra, og tenkte det var lurt å gi noen signaler på at jeg fortsatt var der, derfor begynte jeg å synge «Yellow Submarine». Ikke spør meg hvorfor akkurat den, det var den første sangen som dukket opp, ler hun og legger til at en gul ubåt sannsynligvis er så langt unna bjørn du kan komme.

Ekstra våken

Olga Strøm er som mange andre namdalinger glad i å ut i skog og mark, og kommer ikke til å slutte med det.

– Den bjørnen jeg traff, var ikke ute etter å skade meg, det er jeg sikker på. Vi hører jo som oftest om de gangene det går galt, så jeg synes det er viktig få fram at det kan gå bra også, sier Strøm.

Hun mener at bjørnen hører til i skogen og vi må leve med det.

– Men jeg kommer nok til å være litt ekstra våken neste gang jeg skal ut på tur. (ANB)

Artikkeltags