Skutt med flere skudd

Dyrebeskyttelsen vil gjerne vite om noen kjenner katten fra Hegra.

Dyrebeskyttelsen vil gjerne vite om noen kjenner katten fra Hegra. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

– Den stakkars katten har lidd i mange dager, sier Dyrebeskyttelsen.

DEL

[Stjørdalens Blad] Dyrebeskyttelsen i Trondheim og Omegn anmelder nå det de mener er et alvorlig og grovt tilfelle av dyremishandling i Hegra i Stjørdal i Nord-Trøndelag. Dyrevelferdsloven slår nemlig fast at dyr skal avlives humant og bedøves før avlivingen.

Dyrebeskyttelsens leder, Hege Wensell, nøler ikke med å karakterisere behandlingen som katten har vært utsatt for, som barbarisk.

Det var torsdag i forrige uke at Dyrebeskyttelsen fikk henvendelse om en katt som har oppholdt seg ved nærbutikken på Hegramo i lang tid. Katten var åpenbart skadd, men var svært så tillitsfull. Det så ut som om katten hadde store lidelser.

– Det står i dyrevelferdsloven at dyr ikke skal lide, sier Hege Wensell til Størdalens Blads nettutgave.

Dyrebeskyttelsen reagerte derfor umiddelbart da meldingen om den skadde katten kom inn.

– En av våre frivillige kjørte til Hegra og fikk hentet katten. Vi så fort at dyret hadde store lidelser og behov for tilsyn av veterinær, sier Hege Wensell.

Katten var halt og den ene forfoten var tydelig brukket og hang og slang. Dyret var utsultet og veldig tynn.

Dyrlegen tok røntgenbilder av katten. Da kom det tydelig for en dag hva den har blitt utsatt for.

– Katten var rett og slett blitt skutt, sier Hege Wensell.

Det ene forbeinet på katten var tydelig knust i albuleddet. Beinfragmentene var tydelige å se på røntgenbildene. Undersøkelsene viser at katten var skutt flere steder på kroppen.

Dyret hadde fått betennelser og prosjektilene i kattekroppen var i ferd med å bli innkapslet.

– Det er tydelig at katten har gått lenge og lidd, sier Hege Wenzell.

Skadene som katten var påført, var store. Den ble derfor avlivet umiddelbart av dyrevelferdsmessige grunner i samråd med veterinæren.

Veterinæren opplyste at katten hadde gått med skaden så lenge at foten var stygt betent, og kattens lidelser hadde vært betydelig.

– Det er trist og svært beklagelig at ingen har varslet om den skadde katten tidligere. Den har oppholdt seg i sentrum av Hegra over mange dager. Flere må ha sett dyret lide, sier Hege Wensell. (ANB)

Artikkeltags